PREDSJEDNIK VLADE / Plenković odgovorio Milanoviću u vezi cijepljenja: 'Sebičnost nije dobrodošla. Svako relativiziranje ugroze nije ozbiljno ni odgovorno'

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

''Oni koji su cijepljeni, a zaraze se, proći će kao potpredsjednik Vlade Boris Milošević. Malo temperaturica, jedan doma i prehodao je to"

16.7.2021.
15:31
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je danas na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u prigodi obilježavanja Dana općine Farkaševac. 

Nakon svečane sjednice Plenković je odgovarao na pitanja novinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara o izjavama predsjednika Milanovića da je uvođenje obveznog cijepljenja totalitarizam, premijer je odgovorio: "'Kolektivni napor protiv covida mora biti kolektivan jer pretjerana sebičnost nije baš jako dobrodošla.U svijetu je umrlo 4 milijuna ljudi i svako relavitiziranje opasnosti od ove zaraze nije dobrodošlo". Poručio je da ''sada moramo učiniti dodatne iskorake''.

Image
nakon svečane prisege /

Predsjednik Milanović o cijepljenju: Što je sljedeće, proganjat ćemo ljude jer imaju karijes?

Image
nakon svečane prisege /

Predsjednik Milanović o cijepljenju: Što je sljedeće, proganjat ćemo ljude jer imaju karijes?

''U razgovoru sa sindikatima i poslodavcima smo postigli dogovor. Rekli smo potpore od 4000 kuna za one sektore gdje je potrebno, a sve je manje onih kojima je potrebno'', kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Oni koji su cijepljeni, a zaraze se, proći će kao potpredsjednik Vlade Boris Milošević. Malo temperaturica, jedan doma i prehodao je to'', rekao je premijer. "Ne možemo si dozvoliti da kada imamo cijepiva u izobilju ne iskoristimo šansu da svatko da svoj doprinos", rekao je premijer i dodao da je cilj Vlade da na svakom koraku ohrabruju ljude da se cijepe. Objasnio je da to rade i druge zemlje.

Premijeru se nije svidjelo spominjanje represije na građane s obveznim cijepljenjem jer mu to zvuči, kako on kaže, "jer to zvuči kao d aćemo uvesti policijski sat ili izvesti vojni udar". "Mi smo bili vrlo mudri u donošenju mjera, pogledajte druge zemlje", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je riječ o sezoni, Plenković kaže da je već sada bolja nego prošlogodišnja. ''Na nama je da suptilno miksom cijepljenja, odgovornosti i mjera sezona traje barem do devetog mjeseca. Bez obzira koliko mi bili dobri sa susjedima, ako brojevi budu loše, zemlje će donositi odluke kje će štititi njihove državljane'', kazao je.

O relativiziranju covida od strane Vladina Znanstvenog savjeta

Premijer je istaknuo da oštro osuđuje relativiziranje koronavirusa. Na pitanje novinara zašto onda ne osudi i kada COVID relativiziraju članovi Vladina Znanstvenog savjeta, premijer je odgovorio: ''To što on govori, govori u svoje ime. U ime Savjeta mogu samo ja govoriti. Nemojte atribuirati Vladi nešto što netko drugi govori'', odgovorio je i dodao da se Vlada ograđuje od izjava Gordana Lauca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Plenković je otkrio i da će podržati Kolindu Grabar-Kitarović ako postane kandidatkinja za glavnu tajnicu NATO-a te da nije bio iznenađen s njezinom potencijalnom kandidaturom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo