nedugo nakon nagrade u ženevi / Uspjeh za uspjehom: nova međunarodna nagrada filmu 'Zvizdan' Dalibora Matanića

Matanićev film prikazan je u natjecateljskom programu jedanaestog izdanja francuskog festivala, s još šest filmova iz istočne Europe. Nagradio ga je mladi žiri u kojemu su studenti umjetničkih akademija, poslovnih škola i humanističkih studija

14.3.2016.
15:47
VOYO logo

Film "Zvizdan" Dalibora Matanića dobio je Nagradu mladog žirija na festivalu A l’Est du Nouveau u francuskom gradu Rouen, nedugo nakon osvojenog Grand Prixa na festivalu u Ženevi.

Matanićev film prikazan je u natjecateljskom programu jedanaestog izdanja francuskog festivala, s još šest filmova iz istočne Europe. Nagradio ga je mladi žiri u kojemu su studenti umjetničkih akademija, poslovnih škola i humanističkih studija. Glavnu nagradu osvojio je film "Body" poljske redateljice Malgorzate Szumowske, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Festival u Rouenu održava se od 2002. godine, a ima i svoja dva južnoamerička izdanja, u Peruu i u Argentini. Cilj festivala je privući mladu publiku širokog spektra interesa koju povezuje želja za upoznavanjem kultura drugih zemalja te im pružiti uvid u njihove kinematografije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je druga nagrada Matanićevom filmu proteklog vikenda - prije Francuske osvojio je Grand Prix za najbolji film na ženevskom International Film Festival and Forum of Human Rights. 

 Pobijedio je u jakoj konkurenciji u kojoj su bili, među ostalima, za Oscara nomiran danski film "Rat" Tobiasa Lindholma te "Taklub", u Cannesu nagrađenog Brilliantea Mendoze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Zadnje dvije nagrade "Zvizdan" nastavak su uspješnog Matenićevog festivalskog nastupa - dosad je prikazan na skoro 70 međunarodnih filmskih festivala, na kojima je osvojio 22 nagrade.

 Uz festivale, narednih mjesec dana film će biti u redovitoj kino distribuciji Francuske, Švicarske i Italije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo