Rijetki su sada nastavili dostavu / Ugostitelji u Dalmaciji se boje da će morati staviti ključ u bravu: 'Terasa i pleksiglas nisu rješenje'

Ugostitelji nisu protiv Vladinih mjera, ali se nadaju da će se i njih konzultirati pri donošenju

23.4.2020.
20:36
VOYO logo

Uz najave otvaranja, ugostitelji su sve glasniji oko stavljanja ključa u bravu do nekih boljih vremena. Zabrinuti su hoće li im uz mjere koje će se od njih tražiti, poslovanje uopće biti isplativo. 

Oni koji će ipak pokušati, traže od Vlade da preIspita mjere za koje tvrde da su nerealne i da ih većina ne može ispuniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Terasa restorana već se priprema za prve goste. No kako će sve to izgledati, još ni ugostiteljima nije jasno. 

Samo su rijetki nastavili raditi za dostavu, a prije otvaranja - očekuju neka realna rješenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pleksiglas nije rješenje, samo terasa nije rješenje. Imamo puno kolega koji imaju samo unutranje lokale, ne smije doći do dikriminacije. Da netko može raditi, a netko ne može", rekao je vlasnik restorana Dane Tahirović.

Socijalno distanciranje u restoranima, znači i manji broj gostiju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da epidemiološka služba da brojku koliko ljudi može za jedan stol. Mislim da ni brojka dva u slučaju kad dolazi obitelj koja živi zajedno i sad će doći u restoran i kafić i sjesti za dva odvojena stola, to nije rješenje", rekao je Tahirović.

No, tada dolazi u pitanje isplativost

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je neodrživo"

"Vi to sad to spustite i smanjite broj ljudi, znači neodrživo je. Ako vi smanjite niste profitabilni. To znači ključ u bravu. Radnici idu na teret države, hoće li onda država pričati o mjerama i pleksiglasu samo izvolite gospodo", rekao je kuhar u restoranu Pero Savanović.

Brojni restorani neće ni otvarati, a ni kuhar u luksuznom hotelu na Braču ne očekuje da će se uskoro vratiti na posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ta distanca ne znam kako to može funkionirati, meni čovjek plati sobu masno. Ujutro mu ja trebam servirati doručak, kako ću mu ja servirati doručak - nikako. Na bazenu kako ću ja gostu reći - ti stani pola sata pa će doći drugi, to je neizvedivo", rekao je kuhar u hotelu na Braču Duje Pisac.

Ugostitelji nisu protiv mjera, ali se nadaju da će se i njih konzultirati pri donošenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jesmo za mjere, potpuno ih podržavamo. Mjere moraju postojati, ali moraju su usuglasiti s ugostiteljima.  Moraju vidjeti model po kojem će nastupiti", rekao je Savanović.

Tek kada se se odrede mjere, vlasnici će znati hoće li im se isplatiti otvoriti ili zatvoriti vrata za goste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo