Fale im Talijani / Ugostitelji se žale, promet im pao 30 posto: Potrošači su loši, konzumiraju jeftinu hranu, ćevape i pizze

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Naručuju po jednu pizzu za dvije ili više osoba jer su to uglavnom obiteljski gosti iz nekadašnjih zemalja istočnog bloka.

7.8.2019.
22:06
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Prema službenim podacima gostiju je ovog ljeta u Hrvatskoj tek neznatno manje, dok je potrošnja u odnosu na prošlu godinu značajno veća. No, ne misle svi tako, barem ne ugostitelji iz centra Umaga, jedne od najatraktivnijih i najposjećenijih hrvatskih destinacija. Njima je promet pao i to značajno, za 25 do 30 posto.

U konobi Viktor puno je praznih stolova. Vlasnik Viktor Gijni tvrdi za Glas Istre da mu se pad prometa i klijentele kreće oko 35 posto, što je ističe - užas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potrošači su loši, uglavnom konzumiraju jeftiniju hranu, ćevape i pizze. Naručuju po jednu pizzu za dvije ili više osoba jer su to uglavnom obiteljski gosti iz nekadašnjih zemalja istočnog bloka. Brzo odlaze na spavanje pa se terase prazne već u 21:30, dok drugih potrošača nema. Općenito nema gužve u gradu, onog poznatog talijanskog žamora u kolovozu, sve je umrtvljeno i ne znam gdje su ti brojni gosti o kojima nam pune glave. Možda u svojim apartmanima, a možda u pečenjarama po trgovačkim centrima", kaže Gajni, te dodaje da je velik dio lanjskih gostiju vrlo vjerojatno odletio u Grčku i Tursku jer su im cijene i usluga tamo prihvatljivije.

Slično govori i vlasnik konobe "Umag" Danijel Risonjić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su gosti srednje i niže platežne moći. Zamjetno je to po izboru jeftinih jela i načinu ponašanja za stolom. Stalno se cjenkaju, prigovaraju i nešto zahtijevaju. Svi se žale da smo preskupi. Najčešći gosti dolaze iz Mađarske, Poljske, Češke, Slovačke, a Talijana je tek u tragovima", kaže za Glas Istre

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo