Ubojica u Saboru? Ne, ne i ne!

Više od dvije trećine naših čitatelja smatra da se imenovanje Branimira Glavaša nositeljem liste HDSSB-a nije trebalo dogoditi.

24.10.2011.
14:42
VOYO logo

Nakon što je, zahvaljujući Branimiru Glavašu, Hrvatska u svoju povijest imala prilike upisati da je u Sabor birala stranku koju vodi optuženik za ratni zločin, sada ima priliku za novi povijesni pomak unazad – moći će birati listu čiji je nositelj pravomoćno osuđeni ratni zločinac!

Čak 76 posto naših čitatelja smatra da se takvo što nije trebalo dogoditi jer se ratnom zločincu Glavašu ne bi trebalo ni dopustiti da bude nositelj lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, ratni zločinac ne posustaje.

"Zbog okolnosti u kojima se trenutačno nalazim, ova odluka predstavlja za mene veliku moralnu potporu i iznimno priznanje. Mene se već više godina kriminalizira, a ipak sam zadržao političku i prijateljsku potporu suradnika. To je dosad neviđeno u hrvatskoj politici. Bez lažne skromnosti, bestijalno me se politički progoni, a ja sam unatoč tome ostao politički živ, to osim mene nikome u Hrvatskoj nije uspjelo", slavodobitno je komentirao iz zeničkog zatvora Branimir Glavaš činjenicu da ga je vrh stranke imenovao nositeljem lista HDSSB-a za dvije slavonske izborne jedinice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po čemu se HDSSB razlikuje od 'stabla' s kojega je pao

Primarni cilj mu je da stranka koju je utemeljio nakon odcjepljivanja od HDZ-a broji tri zastupnika u Saboru kao u sazivu za vrijeme kojega mu je suđeno za ratni zločin. U svom javljanju iz zatvora za Novi list izrazio je i nadu u još bolji rezultat, što bio "puni uspjeh stranke".

Ipak, nije siguran hoće li ga stranka kandidirati na listama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad je o mojoj kandidaturi riječ, velika je nepoznanica hoće li mi vlasti u Zagrebu izdati putovnicu", kazao je Glavaš, koji je ljetos zatražio nove dokumente jer su mu istekli. Kako služi kaznu nije mu moguće napraviti osobnu i putovnicu jer je za to potrebno hrvatskoj policiji ostaviti otiske prstiju, a on je, očigledno, u zatvoru pa to nije u mogućnosti učiniti. I dok premijerka glupošću nazvala optužbe HDSSB-ovaca da je HDZ nudio Glavaševe dokumente za kvorum u Saboru prošloga tjedna, Glavaš na sljedeći način tumači tu birokratsku dramu:

"(U osječkoj policiji) uputili su me da se obratim hrvatskom Generalnom konzulatu u Mostaru da mi i bez osobne iskaznice izdaju putovnicu. Tada uopće nisam razmišljao o izborima nego su mi dokumenti bili nužni radi reguliranja mojih svakodnevnih životnih potreba i nastupanja pred BiH institucijama. Problem je nastao kad su u HDZ-u shvatili da bih ja dokumente mogao iskoristiti i za sudjelovanje na izborima, a njima to nikako ne bi odgovaralo", kazao je Glavaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nas petorica u predsjedništvu, Šišljagić, Bubalo, Drmić, Burić i ja, suradnici smo, ali i prijatelji, i to je jamac našeg jedinstva, u drugom strankama nije tako", pohvalio se ratni zločinac.

Kako s onima koji nisu suradnici i prijatelji

Podsjetimo, "Branimirova osječka bojna", satnija pod ravnanjem Glavaša, likvidirala je ugledne, ali nepoćudne Srbe u Osijeku 1991. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pravomoćnoj presudi hrvatskih sudova, ubili su Branka Lovrića, pravnika u Hrvatskoj pošti, i bacili njegovo tijelo u Dravu, kao i tijelo Alije Šabanovića, zaposlenika u građevinskom poduzeću Gradnja, Milutina Kutlića, Šišljagićevog kolegu onkologa iz Kliničke bolnice Osijek, Bogdana Počuču, grafičara u tiskari Glasa Slavonije, koji je bio i pobjednik nekoliko međunarodnih šahovskih turnira.

Mučki su likvidirali i Čedomira Vučkovića, koji je natjeran da pije kiselinu iz akumulatora, zatim Svetislava Vukajlovića, žensku osobu čiji identitet nije utvrđen te Radoslava Ratkovića, koji je uspio preživjeti metak u glavu i bacanje u Dravu, a koji je prije rata radio kao električar u KB-u Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se govori o HDSSB-u, ne može se izostaviti niti optužnica protiv Ivana Drmića, koji je skupa s direktorom Osijek-Koteksa Dragom Tadićem, njegovom suprugom Božicom, splitskim poduzetnikom Srećkom Jurišićem i urednicom Glasa Slavonije Sanjom Marketić optužen za pokušaj podmićivanja suca Vrhovnog suda kako bi se osigurala manja kazna ili oslobađajuća presuda za Glavaša!

Unatoč tome, Drmić je bez problema sjedio u saborskom Mandatno-imunitetnom povjerenstvu koje je i njemu skinulo imunitet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-HDSSB

Vezani članci:

arti-201110190541006 arti-201106160732006 arti-201110030415006 arti-201107190298006 arti-201109271369006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo