Investicije / U Vukovaru osigurano čak 200 novih radnih mjesta: Istok Hrvatske nada se povratku mladih

U Vukovaru se otvara pogon za izradu interijera komercijalnih i privatnih zrakoplova

3.12.2019.
18:58
VOYO logo

Budući da u Vukovaru trenutačno ima svega 10 tisuća zaposlenih, današnje potpisivanje ugovora kojim je osigurano otvaranje novih 200 radnih mjesta skok je od velikih dva posto.

Interes za radna mjesta je velik

A kako je riječ o dobro plaćenom poslu, interes za radna mjesta već je velik. Naime, ondje se otvara pogon za izradu interijera komercijalnih i privatnih zrakoplova tvrtke Enikon Aerospace koja ima sjedišta u SAD-u i Njemačkoj. Studenti iz drugih krajeva Hrvatske, u Vukovar su, za sada došli samo studirati, no možda mogu promijeniti mišljenje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Vukovar je grad koji sam zavolio. Na prvoj godini je bilo teško i trebalo se prilagoditi, ali sviđa mi se, manji je grad, sve mi je blizu'', rekao je student Marko iz Slavonskog Broda.

''Naravno da bih, ako je dobra plaća'', komentirala je Monika iz Donjeg Miholjca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osigurano čak 200 novih radnih mjesta

A dobra plaća nudi se zahvaljujući novim potpisanim ugovorima kojima se u Vukovaru osiguravaju 200 novih radnih mjesta.

''Ja ću vam kazati da će biti iznadprosječna. Ali ovo ostalo su poslovne tajne koje vam ne smijem govoriti. Iznadprosječne će biti'', najavljuje Jakov Baričić, izvršni predsjednik Enikon Airspacea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to u gradu u kojemu je plaća u prosjeku upola manja nego u ostatku Hrvatske, a u industriji opremanja interijera komercijalnih i privatnih zrakoplova. Od sjedalica do pladnja za posluživanje okrijepe. A sreća jest ovo za grad koji je nekada bio industrijski gigant.

"Činjenica je da je Vukovar nekada imao 29.000 radnih mjesta. 1990. i 1991. godine. Jednako tako je činjenica da smo imali 45 tisuća stanovnika, a da danas, ako što ste rekli imamo 20 tisuća'', rekao je Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No zbog ovakvih se poteza na istoku Hrvatske nadaju povratku mladih koji su otišli trbuhom za kruhom.

''Ja već radim u inozemstvu. Ako se pokažu neke mogućnosti, vratio bi se, ali za sad ne, samo na godišnji'', rekao je Vukovarac Dalibor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer privući one koji su otišli, težak je posao. No otvaranje ovakvog pogona dobar je korak naprijed ili bolje reći u visinu.

HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo