TUŽNA PRIČA IZ GORSKOG KOTARA / U ovom mjestu ove godine u srednju školu nije upisan nijedan učenik: 'To nam se nikad nije dogodilo'

Image
Foto: Goran Kovačić / PIXSELL

'U predupisnom smo razdoblju imali iskazan interes šestero učenika i da su se oni upisali, imali bi razred. Na sam dan upisa taj je broj pao na troje, a zatim su i oni odustali', kaže ravnatelj

9.7.2022.
17:10
Goran Kovačić / PIXSELL
VOYO logo

U prvi razred Srednje škole 'Vladimir Nazor' u Čabru ove godine nije upisan niti jedan učenik. Ravnatelj Kristijan Rajšel je razočaran.

''Ispada da naši odlični vannastavni rezultati i veliki broj učenika na završnicama državnih natjecanja ne znači puno ljudima ovog kraja'', kazao je Rajšel za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ČUJTE I POČUJTE /

Stigli rezultati nacionalnih ispita: Evo kakvim znanjem raspolažu djeca prije upisa u srednju školu

Image
ČUJTE I POČUJTE /

Stigli rezultati nacionalnih ispita: Evo kakvim znanjem raspolažu djeca prije upisa u srednju školu

Šestero zainteresiranih, pa troje i na kraju - nijedan

''U predupisnom smo razdoblju imali iskazan interes šestero učenika i da su se oni upisali, imali bi razred. Na sam dan upisa taj je broj pao na troje, a zatim su i oni odustali. Šteta. Stanje je sada takvo da naredne školske godine, prvi put u povijesti nemamo niti jednog učenika u prvom razredu! Naravno, to je bolno i za uposlene znači manju satnicu, odnosno manje posla. Što će biti dalje i kako će država tretirati činjenicu da nismo upisali niti jednog učenika, tek ćemo vidjeti'', kazao je Rajšel.

U srednjoj školi u Delnicama za upis u prve razrede prijavilo se 28 učenika, četiri više nego prošle godine. No, i te brojke su, u usporedbi s onima prije deset ili više godina – tužne i jadne, ali su jednostavno odraz realnosti, odnosno sve manjeg broja učenika u goranskim osnovnim školama, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Moravicama upisano 52, još ima 12 mjesta

I dok su u SŠ Delnice zadovoljni zbog blagog napretka u odnosu na prošlu godinu, u Željezničko-tehničkoj školi Moravice još su zadovoljniji jer su u ljetnom upisnom krugu odradili 80 posto od planiranog.

''Upisali smo 52 učenika i imamo još 12 slobodnih mjesta, sve u ekonomskom mjeru. Sva mjesta za CNC operatera su popunjena, njih 20, kao i po 12 mjesta za mehatroničara i tehničara za računalstvo, a u ekonomski smjer upisali smo osmero učenika'', rekao je ravnatelj ŽTŠ Moravice Borivoj Dokmanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo