U požaru ostao bez stana, zamjenski čeka 8 godina

Stan Osječanina Ivana Abrlića izgorio je u požaru 2004. i on je jedini stanar iz zgrade koji do danas nije dobio zamjenski stan.

16.3.2012.
13:18
VOYO logo

Osječanin Ivan Abrlić već osam godina čeka zamjenski stan. I to zato što je njegov stan u http://danas.net.hr/specijal/osijek izgorio dok je bio na moru.

Čim sam došao u Osijek obratio sam se stambenom odjelu Grada, no rečeno mi je da su voditelji na godišnjem, a kad sam došao drugi put obavijestili su me da se nisam javio na vrijeme.Tako se Ivan od 2004. stalno seli u nadi da će već jednom dobiti stan koji su kao zamjenu dobili svi ostali nositelji stanarskog prava u zgradi koju je zadesio požar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od prijatelja do prijatelja, pa u podstanarstvo...

"Živio sam jedno vrijeme i u Virovitici kod rođaka, selio sam i od prijatelja do prijatelja i cijelo to vrijeme plaćam podstanarstvo. Problem je bio u tome što sam zbog zdravstvenih poteškoća 2004. boravio u Njemačkoj, gdje su mi ugradili bypass kao teškom srčanom bolesniku. Čim sam došao u Osijek obratio sam se stambenom odjelu Grada, no rečeno mi je da su voditelji na godišnjem, a kad sam došao drugi put obavijestili su me da se nisam javio na vrijeme", ispričao je 70-godišnjak za Glas Slavonije.

Na listi tek 45. i to zbog socijalnog stanja

Svih ovih godina on je nastojao dokazati svoje stanarsko pravo i izboriti se za stan za koji su se svi njegovi bivši susjedi odavno izborili. No, nada za uspjeh je danas sve manja, jer je na listi za gradski stan tek 45.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Gradu Osijeku potvrđuju da je Abrlić, zbog situacije u kojoj se našao, izgubio pravo na zamjenski stan. A na listi se, poručuju, nalazi samo zbog svog socijalnog stanja.

"Nećemo ga zaboraviti i staviti taj problem pod tepih. Trebamo raspraviti i vidjeti što je najbolje te mu osigurati prostor, naravno, ne iznad njegovih prava", kazao je pročelnik Upravnog odjela za komunalno-stambeno gospodarstvo Milan Kamenko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo