U opasnosti su i djeca branitelja Purde!

Zbog nastalih dugova, troje djece uhićenog vukovarskog branitelja i logoraša Tihomira Purde gotovo dvije godine nema grijanja, dok im je električna energija priključena tek prije nekoliko dana.

2.2.2011.
22:15
VOYO logo

''Grijanje su nam isključili u lipnju 2009. godine zbog duga od 6800 kuna, sad su tu i kamate i sve drugo, i od tada se grijemo na plinsku peć'', rekla je Slobodanka Purda, supruga uhićenog vukovarskog branitelja i logoraša Tihomira Purde. Iz grada su za Danas.hr potvrdili da im je obustavljena opskrba prirodnim plinom.

''Imali smo i dug za struju od 9460 kuna koji smo platili novcem dobivenim od Ministarstva i Grada Vukovara'', dodala je Slobodanka pokazujući vlagu i plijesan koja se uhvatila po stanu, a koja sada prijeti i zdravlju troje male djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemaju ni tople vode jer su i nju dobivali preko plinskog bojlera pa su prisiljeni vodu u ledenu kupaonicu donositi u kantama i loncima.

''Najviše me brine ta vlaga jer se bojim za zdravlje djece. Dug za grijanje za sada ne mogu platiti jer nemamo taj novac. Od mirovine koju je dobivao Tihomir ostajalo nam je oko 900 kuna jer je ostatak odlazio na plaćanje naših, ali i kredita u kojima je bio jamac'', objasnila je Slobodanka Purda situaciju u kojoj se našla njihova obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže i da su zvali Ministarstvo branitelja i Grad Vukovar te tražili pomoć, ali ona nije dolazila.

Hrvatskoj je javnosti nepoznato i da je obitelj ovoga vukovarskog branitelja, koji je gotovo mjesec dana u pritvoru u Zenici, na listi Caritasa, kao i da im je Crkva posljednjih nekoliko godina, do studenoga prošle godine, plaćala kruh i mlijeko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201102010705006 arti-201101210498006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo