IPAK SPRIJEČENA TURISTIČKA KATASTROFA: / Stigla voda na Hvar, i dalje sumnja u sabotažu

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Istočni dio otoka Hvara ostao je bez vode jer ih, tvrdi načelnik općine Sućuraj Ivan Slavić, sabotiraju, pa su u Makarskoj zatvorili dotok vode kroz cijev koja ide do otoka.

20.7.2015.
9:04
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Nakon 24 sata bez vode usred najvećeg toplinskog vala kada se spremao veliki prosvjed na istočnoj obali Hvara došao brod Ministarstva obrane koji je dovezao vodu na Hvar. Tako je, barem na neko vrijeme, spriječena neviđena blamaža i turistička katastrofa, piše Slobodna Dalmacija.

Prema prvim informacijama, mještani Sućurja i okolnih mjesta sada raspolažu s oko 500 kubika vode što je dovoljna količina za otprilike jednodnevne potrebe u uvjetima ekstremne vrućine. Budući da voda iz regionalnog vodovoda na Hvar nije stizala više od 24 sata, otočanima je potreban još barem jedan vodonosac da bi mogli normalno funkcionirati u narednih dan-dva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Makarske poručuju da su jedini razlozi tehnički problemi i prevelika potrošnja jer isti vodovod opskrbljuje Makarsku rivijeru i istočni dio Hvara, javlja HRT.

Dobili obećanje ministra

"Mislim da se radi o sabotaži jer tuševi na Makarskoj rivijeri nisu bili zatvoreni, a mi nemamo ustavno pravo na pitku vodu", rekao je Slavić. Tražimo vodonosca i nadamo se razumijevanju ministra obrane koji treba dati nalog da se vojska pokrene u civilne svrhe. Dobio sam obećanje da će ministar pokrenuti proceduru, kaže Slavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeftini politički poeni

"S obzirom na povećanu potrošnju vode, tehnički se više ne može isporučiti količina vode koja se inače isporučuje. Ne radi se o nikakvoj sabotaži i mislim da je to politiziranje i pokušaj dobivanja jeftinih političkih poena kolege načelnika iz Sućurja", kaže pak Tonći Bilić, gradonačelnik Makarske.

HRT/Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo