U državnu službu samo sa stranačkom iskaznicom

Kadroviranje u HEP-u, HŽ-u, HAC-u, Hrvatskoj lutriji, Narodnim novinama i Croatia Airlinesu prepušteno je HDZ-u, u Hrvatskim šumama, Hrvatskim vodama i Janaf-u HSS-u, a Croatia osiguranju HSLS-u.

1.2.2010.
16:56
VOYO logo

Hrvatske šume, Hrvatske vode i Janaf HSS-u, Croatia osiguranje HSLS-u, a sve ostalo HDZ-u. Ukratko, tako je dogovorena kontrola zapošljavanja u državnim tvrtkama.

Priče oko smjene šefa Uprave CO-a Hrvoja Vojkovića su aktualne, pa je tako izbrojano da je on u najvećoj hrvatskoj osiguravajućoj kući zaposlio čak 600 ljudi, uglavnom HSLS-ovaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskim autocestama HDZ-a godišnje se zapošljava dvjestotinjak ljudi uglavnom zbog otvaranja novih dionica autocesta, a prema riječima predsjednika Nezavisnog cestarskog sindikata Mijata Stanića, stranačka iskaznica HDZ-a dobra je preporuka za dobivanje posla u HAC-u.

Dok je HAC vodio pritvoreni Jurica Prskalo, u toj državnoj tvrtki zaposlenje se nije moglo dobiti bez iskaznice HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li takvu politiku nastaviti i Stjepko Boban , član HDZ-a i rođak HSLS-ovke Dorice Nikolić, pokazat će vrijeme.

Bobanova karijera doživjela je uzlet za vrijeme koalicijske vlasti, kada je postao član Uprave Hrvatskih cesta.U HAC je Boban stigao s položaja predsjednika Uprave HC-a, gdje ga je naslijedio Jakov Krešić, kadar jednog od najmoćnijih HDZ-ovaca u Slavoniji Bože Galića., piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što caruje u Hrvatskim šumama i Hrvatskim vodama, HSS odnedavno kontrolira zapošljavanje u Janafu i HEP-u. Predsjednik Uprave Janafa je potpredsjednik stranke Ante Markov. U novu upravu HEP-a je pak nedavno imenovan Velimir Rajković, a iako je riječ o stručnjaku, dekanu Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, u Upravu je ušao kao kadar HSS-a.

I Hrvatske željeznice, prema riječima predsjednika Sindikata infrastrukture HŽ-a Nikole Rubčića, pod kontrolom su HDZ-a. Način kadroviranja u HŽ-u dokumentiran je u čuvenom pismu barba Luki (predsjedniku Sabora Luki Bebiću) smijenjenog šefa jednog od odjela u HŽ-u Ivana Medaka, kada je Medak tražio pomoć od Bebića za napredovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na popisu državnih tvrtki u kojima HDZ vodi glavnu riječ ili kadrovira još su Narodne novine, Hrvatska lutrija, Plovput, Croatia Airlines i ACI, ali i neka poduzeća kćeri državnih kompanija poput Croatia Leasinga.

Glavnu riječ u HEP-u vode kadrovi HDZ-a, Leo Begović kao predsjednik Uprave i Miljenko Pavlaković, član Uprave zadužen za financije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201001280600006 arti-201002010160006 arti-200912100381006

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo