SASTALI SE OREŠKOVIĆ I PUSIĆ: / 'Mislim da imam premijerovu podršku za UN'

Image
21.4.2016.
10:55
VOYO logo

"Bio je vrlo dobar sastanak, premijera je zanimalo kako izgleda ta cijela procedura, o čemu se radi, što će se dalje događati, tko su kandidati i, uopće, procedura izbora. O tome sam ga izvijestila i rekla što mi se čini da slijedi i kakvi su rokovi. Najavljeno je da će u srpnju početi o tome raspravljati u Vijeću sigurnosti i najvjerojatnije će u listopadu biti obavljen prijedlog Vijeća sigurnosti, koji će onda ići praktički istodobno na Opću skupštinu na izjašnjavanje", rekla je Pusić novinarima.

Kratko komentirali inicijativu HSP-a

Na pitanje ima li premijerovu potporu Pusić je uzvratila: "Da, na onaj način koji je rekao, pretpostavljam da".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitana je li je s premijerom razgovarala o inicijativi HSP AS-a koji prikuplja potpise protiv njezine kandidature, Pusić je rekla kako "nije puno" nego su samo "kratko komentirali", a na pitanje što je Orešković rekao novinarima uzvratila je kako to trebaju pitati njega.

S premijerom, tvrdi, nije razgovarala o potpori cijele Vlade njezinoj kandidaturi. "Nismo ulazili u to. To je predsjednik Vlade. On je javno rekao kako se nada da će čuti od mene o čemu se radi dok sam išla u New York. Ja sam prije toga rekla da ću, ako me pozove, vrlo rado doći i reći o čemu se radi i temeljem toga sam mu se javila nakon što sam se vratila s tih neformalnih dijaloga, odnosno tih predstavljanja u UN-u. I sada sam ga o cijeloj stvari obavijestila i to ću činiti i dalje ako bude interesa", pojasnila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Oreškovićem, kaže, nije razgovarala o pomoći i tehničkoj podršci, a za izjavu Tomislava Karamarka da će imati tehničku potporu rekla je kako pretpostavlja da će "naša veleposlanstva i ljudi u veleposlanstvima, tamo gdje je potrebno i gdje ide, raditi sve što bi trebali raditi, što je njihov posao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamarko: Ona je loš kandidat

Orešković je prije nekoliko dana kazao kako će podržati njezinu kandidaturu dok u HDZ-u nisu bili presretni zbog tog poteza. Tomislav Karamarko je kazao kako je ona loš kandidat, no rekao je i da će imati tehničku podršku Vlade.

Image
KARAMARKO O PUSIĆ: /

'Ona je loš kandidat loše vlade'

Image
KARAMARKO O PUSIĆ: /

'Ona je loš kandidat loše vlade'

"Vesna Pusić izbor je prošle Vlade, ne naš. Minimum civiliziranog odnosa prema toj situaciji je da je nećemo sprječavati niti će joj se zatvarati vrata hrvatskih predstavništava u inozemstvu", kazao je Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezadovoljstvo unutar Domoljubne koalicije izrazio je i HSP AS koji je prikupljao potpise protiv njezine kandidature. Tako je prikupljen 21 potpis.

"Svjesni smo činjenice da ne možemo promijeniti njezinu kandidaturu niti joj je oduzeti, ali i činjenice da imamo odgovornost prema biračima da ukažemo kako ona nema ni legalitet ni legitimitet", kazao je iz HSP AS-a i dodao da nastupaju u ime svih zastupnika Domoljubne koalicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ladislav Ilčić iz Hrasta kazao je kako je svjetonazor Vesne Pusić protivan narodnom zakonu te da ne može donijeti mnogo dobra čovječanstvu.

HDZ je i javno, na Twitteru, poručio kako je podrška Vesni Pusić "stav premijera".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo