Traže se nasljednici bogatog Maksa Horvata

U Jutarnjem listu i britanskoj dnevnoj novini The London Gazette objavljen je oglas kojim se traže nasljednici tajnovitog londonskog bogataša hrvatskog podrijetla, Maksa Horvata, koji je umro 1995.

2.6.2010.
12:19
VOYO logo

Oglas je platila ugledna britanska odvjetnička tvrtka Scoot Rowe koja zastupa klijente diljem svijeta, a registrirana je za vođenje i rješavanje gotovo svih vrsta pravnih sporova. Specijalizirani su za rješavanje oporuka, posredništva u kupoprodaji nekretnina, razvoda brakova te poslovnih sporova.

Maks ili Max Horvat je, piše u oglasu, rođen u Varaždinu 10. siječnja 1911. godine, a vjenčao se s Vjekoslavom Gereš 24. lipnja 1937. godine. Njihova kći Ljerka Janja rođena je 15. siječnja 1942. godine. Hrvatski se bogataš Maks oko 1947. preselio u Englesku, a umro je u Londonu 16. lipnja 1995. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ako vam je poznato da su imenovane osobe imale još djece, unuke, ili praunuke, molimo vas da se javite gospodinu Scottu Roweu (odvjetniku), Chard Strett, Axminster, Devon EX13 %DS,UK. Tel:+440129732345”, navodi se u oglasu.

I to je sve. Odvjetnici, unatoč inzistiranju, ne žele ništa više otkriti o Maksu Horvatu i njegovoj ostavštini, odnosno o kojem je bogatstvu riječ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao nam je jako, ali ne smijemo vam ništa reći o slučaju. To nam ne dopušta odvjetnička obaveza o potpunoj zaštiti privatnosti naših klijenata. Mogu jedino reći da nam se za sada nitko još nije javio s konkretnim informacijama o mogućim nasljednicima gospodina Horvata", poručili su iz odvjetničkog ureda za Jutarnji list.

Iako postoji mnogo imenjaka i prezimenjaka u Hrvatskoj, o dotičnom Maksu ništa se ne može naći na internetu. Postoji stotine Maksova i Maxova Horvata diljem Hrvatske i svijeta. Jedan je, primjerice, 31-godišnji sportaš iz Kanade, drugi prodaje poznate stare britanske automobile marke Morris, treći je majstor borilačke vještine bushido iz Slovenije...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo