DRAMA NA DRAVI KOD OSIJEKA / Trojica se prevrnula iz kanua, dvojicu spasio vozač jet-skija, treći odbio pomoć pa nestao pod vodom

Image
Foto: Dubravka Petrić / PIXSELL

Za mladićem nestalim u Dravi, na mjestu gdje su riječne struje vrlo jake, već tri dana bezuspješno tragaju osječki ronioci

21.6.2021.
19:47
Dubravka Petrić / PIXSELL
VOYO logo

Prošle subote poslijepodne na Dravi kod Osijeka, u blizini Motonautičkog kluba Neptun, odigravala se prava drama. Kako piše Jutarnji list, ondje se prevrnuo kanu u kojem su bila trojica mladića. Navodno su kanu porinuli tristotinjak metara uzvodno od "Neptuna" da bi se ubrzo prevrnuli u rijeku. Uočio ih je jedan vozač jet-skija koji se nalazio u blizini.

Dva dana ga bezuspješno traže i ronioci

Kada im je došao pomoći, dvojica su se uhvatila za njegov jet-ski. Treći se i dalje držao za kanu i rekao da mu ne treba pomoć te da će se sam dočepati obale. Nažalost, kasnije su zatekli samo kanu kako pluta Dravom, ali ne i 30-godišnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za njim su u subotu i nedjelju bez uspjeha tragali i ronioci, a prema riječima Zorana Kona, glasnogovornika PU osječko-baranjske, mladić nije pronađen ni u ponedjeljak.

Već nekoliko utapanja na istom mjestu

Dragutin Kopf, predsjednik MNK Neptun, za Jutarnji list je rekao da je na tom dijelu Drave u posljednjih tridesetak godina bilo nekoliko utapanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čuo sam da su ti dečki sportaši i da su utrenirani, ali to ne mora ništa značiti protiv riječne struje koja je pogotovo na tom potezu izrazito jaka zbog usidrenih šlepova koji ubrzavaju vodu i baš zbog toga na tom je potezu zabranjeno kupanje, jer voda vrlo brzo podvuče čovjeka pod ponton i čamce i više mu nema spasa. Također, zbog visokog je vodostaja Drava sada i dodatno ubrzana", kazao je Kopf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo