'sve je čisto' / Todorić: 'Laž je da je išta u Agrokoru bilo skrivano, uskoro ću objaviti cjeloviti osvrt

Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL

'Laž je da je išta u Agrokoru bilo sakrivano, prema bilo kome. Ali najvažnije je da li je bilo sakrivano prema PWC-u koji je revidirao izvješće', ističe između ostalog u najnovijoj objavi Ivica Todorić

9.10.2017.
17:02
Robert Anić/PIXSELL
VOYO logo

Ivica Todorić nastavio je s objavama na svom blogu, a u posljednih nekoliko objava oštro se obrušio na Vladu i njezina predsjednika Andreja Plenkovića.

Nakon što mu je predbacio da su on i njegova Vlada nacionalizirali Agrokor i prouzročili milijunsku štetu koju će u konačnici morati platiti porezni obveznici, danas ga je ponovno napao, optuživši ga da daje lažne izjave u kojima tvrdi kako vladini dužnosnici od siječnja razgovaraju sa sugovornicima iz Agrokora. Nakon toga je demantirao optužbe da je koncern skrivao svoje gubitke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Laž je da je išta u Agrokoru bilo sakrivano, prema bilo kome. Ali najvažnije je da li je bilo sakrivano prema PWC-u koji je revidirao izvješće. Agrokor i ja osobno smo s PWC-om potpisali ugovor prije nego je došla izvanredna uprava i svu dokumentaciju prezentirali revizorima. U toj dokumentaciji je prezentiran i, kako Ramljak govori, sporni ugovor. Financijske vratolomije kojima su otpisivali milijarde ćemo u narednom vremenu prezentirati ali ono što sa sigurnošću mogu reći, nijedan euro nije otuđen, nijedan euro nije sakriven. U konačnosti i sam Ramljak potvrđuje da za te, tobože neprikazane stavke, i on sam zna i zna da za njih postoji dokumentacija. Isto tako, obveze koje sam osobno imao prema Agrokoru, bile su u potpunosti izmirene. Da li je Ante Ramljak nešto preknjižavao će se naknadno lako utvrditi. Njegova priča da nije bilo osnove za dividendu je u stilu sa svim što su u ovom izvješću napravili. Sve je magla, nijedan euro ne nedostaje i Agrokorov dug se zna. Sa svojim timom financijskih stručnjaka analiziram danas prezentirano izvješće i uskoro ću dati cjeloviti osvrt.", napisao je Todorić u najnovijoj objavi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo