OGLASILA SE CROATIA RECORDS / 'Thompsonovi rasprodani koncerti diljem Hrvatske i inozemstva potvrđuju da je glazbenik broj jedan u Hrvatskoj'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

'Domoljubne pjesme imaju snažnu opjevanu domoljubnu poruku, koje otkrivaju Thompsonovo poznavanje bremenite hrvatske povijesti i važnost Božje prisutnosti kako u čovjeku tako i u narodu'

19.5.2017.
12:00
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Zbog napada na Marka Perkovića Thompsona i njegove zabrane nastupanja u Mariboru, oglasila se i pjevačeva izdavačka kuća Croatia Records, koja je na Facebooku objavila status vezan uz čitavu situaciju. Status prenosimo u cijelosti:

"Marko Perković Thompson najpopularniji je i najtiražniji hrvatski izvođač koji je svoju profesionalnu glazbenu karijeru započeo prije punih 26 godina. U njegovoj diskografiji nalazi se 8 studijskih albuma, 4 kompilacije najvećih hitova i 5 koncertnih albuma. Njegov prvi studijski album objavljen je 1992. godine u izdanju diskografske kuće Croatia Records, kao i posljednji, "Ora et labora", iz 2013. godine, što potvrđuje da je Thompson jedan od najdugovječnijih izvođača pod etiketom naše najveće diskografske kuće, Croatia Recordsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Album "Vjetar s Dinare", objavljen 1998. godine, zauvijek je promijenio hrvatsku diskografiju i hrvatsku glazbenu scenu s obzirom da su tim albumom postavljeni novi glazbeni standardi. Album je zabilježio dijamantnu nakladu, a u anale hrvatske diskografije ostat će zauvijek upisane barem tri pjesme s tog albuma: "Lijepa li si", neslužbena hrvatska himna jedinstvena je pjesma u povijesti hrvatske domoljubne i popularne glazbe, zatim "Prijatelji", oda hrvatskim braniteljima, te "Zaustavi se, vjetre", grandiozna balada usamljenog čovjeka kojemu je vjetar jedini sugovornik i kojemu prenosi svoju zabrinutost za obitelj. 

Upravo ta pjesma proglašena je pobjedničkom pjesmom u Super finalu HTV-ovog serijala glazbenih emisija u kojima se birao najbolji Evergreen dok je "Lijepa li si" pobijedila u izboru Narodnog radija za najljepšu pjesmu posvećenu Hrvatskoj, 2011. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> 'Thompsonovci' spustili Glavaševiću citirajući mu oca: 'Da nije bilo HOS-a, Vukovar bi pao već u rujnu mjesecu'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Zašto Slovenci traže zabranu koncerta Thompsona, ali ne i Čorbe i Cece: provjerili smo što kažu Mariborčani

>> Slovenci zabranili koncert Thompsona: 'Za nas bi to bio sigurnosni rizik'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Thompson ljut na slovensku policiju: 'Ako zabrane moj koncert, obratit ću se predsjednici'

Njegov posljednji studijski album "Ora et labora", objavljen 2013. godine, najprodavaniji je album te godine u Hrvatskoj, prema podacima Hrvatske diskografske udruge. To je jedini album hrvatskog izvođača koji se našao u samom vrhu prodaje albuma na službenoj svjetskoj iTunes top listi u Švicarskoj i Austriji, što je jedan od najvećih uspjeha u povijesti hrvatske diskografije! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za taj album Thompson je primio brojna priznanja - Porin za Hit godine za pjesmu "Samo je ljubav tajna dvaju svjetova", dva posebna priznanja nacionalne glazbene CMC televizije - priznanje za Hit godine 2013. za pjesmu "Samo je ljubav tajna dvaju svjetova" te za Izvođača godine 2013. dok mu je Croatia Records dodijelila priznanje za zlatnu i platinastu nakladu albuma nakon samo tri mjeseca prodaje. Taj se album punih 21 tjedana nalazio na prvom mjestu prodaje u Hrvatskoj!

Njegovi rasprodani koncerti diljem Hrvatske i inozemstva potvrđuju da je glazbenik broj jedan u Hrvatskoj. Posebno se pamti nastup na splitskom Poljudu na kojem se okupilo preko 50.000 ljudi, koji je zabilježen na DVD-u "Thompson - Poljud Live". Taj koncert, kao i brojni prije i poslije njega, zapamćeni su i po odličnoj organizaciji, pozitivnoj energiji i produkciji vrhunske kvalitete. Njegove koncertne turneje traju po nekoliko godina, a rado je viđen gost diljem Hrvatske i inozemstva. Od izlaska posljednjeg albuma „Ora et labora“ Thompson je održao 100-tinjak koncerata, a među prvima bio je koncert u Münchenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povodom 25 godina njegove karijere, Croatia Records objavila je luksuzno i bogato opremljeno izdanje "Antologija" koja na 4 CD-a donosi ukupno 56 najvećih Thompsonovih hitova.

Po sadržaju, njegove su pjesme ljubavnog karaktera u kojima je uočljiva domoljubna nit i domoljubna tematika koja se provlači kroz sve njegove albume. Tekstovi i glazba puni su energije, strasti, snažnih ritmova, emotivne interpretacije i izvrsne Thompsonove dikcije. Domoljubne pjesme imaju snažnu opjevanu domoljubnu poruku, koje otkrivaju Thompsonovo poznavanje bremenite hrvatske povijesti i važnost Božje prisutnosti kako u čovjeku tako i u narodu. Marko Perković Thompson veliki je humanitarac koji rado pomaže zajednici i često se odaziva humanitarnim akcijama i projektima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DISKOGRAFIJA

Studijski albumi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moli mala (1992.) Croatia Records 
Vrijeme škorpiona (1995.) Croatia Records 
Geni kameni (1996.) Croatia Records 
Vjetar s Dinare (1998.) Croatia Records 
E, moj narode (2002.) Croatia Records 
Bilo jednom u Hrvatskoj (2006.) Croatia Records 
Glazba iz filma Josef (2011.) Croatia Records 
Ora et labora (2013.) Croatia Records

Kompilacije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve najbolje 1991. - 2003. (2003.) Croatia Records 
Druga strana ‎(2008.) Croatia Records 
The Best of Collection (2015.) Croatia Records 
Antologija (2016.) Croatia Records

Live albumi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turneja E moj narode ‎(2 DVD) (2004.) Croatia Records 
Bilo jednom u Hrvatskoj - Split - Stari Plac (CD) (2007.) Croatia Records, M.P. Ton 
Bilo jednom u Hrvatskoj - Stadion Maksimir Anno Domini MMVII ‎(DVD) (2007.) Croatia Records, M.P. Ton
Poljud Live Ora et labora ‎(2 DVD) (2013.) Croatia Records 
Knin 5.8.2015. – Dan pobjede (DVD) Croatia Record
"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo