Temperatura iznad 40, još malo pa osvježenje

Temperature u mnogim dijelovima Hrvatske dosežu svoj maksimum i nerijetko prelaze 40 stupnjeva.

24.8.2012.
14:03
VOYO logo

Nakon što su se u četvrtak neki hrvatski građani probudili na temperaturi od 28 stupnjeva, meteorolozi su tijekom dana već za petak najavili temperature i preko 40 Celzijevih stupnjeva. Posebice u Slavoniji, gdje će se, kako su rekli, živa u termometrima penjati i do 41 stupanj.

Srećom, do 13 sati baš tako visoka temperatura ondje nije izmjerena. Barem prema službenim podacima. Ipak, županjski kraj je jedan od onih s koji ima najviše temperature, a dan je još dug...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spas na Zavižanu

Naime, u 13 sati, prema podacima iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, u Županji je izmjereno 38 stupnjeva, jednako kao i u susjednom Slavonskom Brodu, potom Osijeku, ali i u Kninu, na drugom kraju zemlje. Samo stupanj niže bilo je u Novoj Gradiškoj, Daruvaru i Sisku, a ista se temperatura, zanimljivo je, bilježila i na Bilogori. Štoviše, gotovo u cijeloj zemlji već je zabilježena temperatura viša od 30 stupnjeva. Iznimke su tek Parg – Čabar u Lici s 29, koji ima istu temperaturu kao Sljeme. A od vrućine se zasad može pobjeći samo na Zavižan, gdje je temperatura sasvim pristojna i iznosi 23 stupnja.

Podsjetimo, vrućine se nastavljaju sve do nedjelje, kad će polako padati, a novi radni tjedan trebali bismo početi s onima nižim od 30 stupnjeva. Ipak, oprez onima sa zdravstvenim problemima jer će temperature u kratkom roku pasti za više od 10 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo