usko grlo balkanske rute / Taksijem u obećanu zemlju - izbjeglice od Šentilja do Njemačke vožnju plaćaju po 450 eura

Ulaz u Austriju kod Šentilja i dalje je usko grlo balkanske rute. Nakon što izbjeglice konačno prođu i zadnju prepreku na putu do Njemačke, nemaju više strpljenja, ali još imaju novaca pa u obećanu zemlju stižu taksijem

2.11.2015.
20:46
VOYO logo

Pošto se nitko od izbjeglica ne želi vratiti u Sloveniju, svi se brzo smire, i pomire da se prolazak iz Slovenije - u Austriju treba čekati satima! Kad se prođe usko grlo na Šentilju i stigne stotinjak metara dalje do Spielfelda - druga slika. I prilična komocija. Vade se stotine eura i prema Njemačkoj kreće taksijem.. 

"Taksi je malo skup, ali svi žele što brže stići do Njemačke. Želimo do Berlina, od početka do kraja put će nas za obitelj stajati oko 3000 eura", kazali su nam s terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan dobar dio tog novca ostavit će tamo jer do obitelji u Njemačkoj žele stići što prije.

Taksisti zapravo za put od oko 250 kilometara - naplaćuju uobičajene tarife. Posao je potpuno legalan i u savršenoj koordinaciji s policijom, koja ipak priznaje - neki umjesto u kamp - taksijem odu primjerice i do hotela. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U uobičajenim okolnostima većina izbjeglica želi u Njemačku. I pritom im pomažemo i odvodima prema Njemačkoj. U slučaju da zatraže azil, što mogu - onda ostaju tu, ali zasad je to prilično mali postotak. 

Dok je tako - taksisti se ne namjeravaju žaliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo