USRED MASLINIKA I VINOGRADA / Šveđanin ilegalno izgradio bungalove u Primoštenu: Inspektorat traži da vrati zarađeni novac u posljednje dvije godine

Image
Foto: Screenshot / Morski.hr

Protiv tvrtke je podnijet optužni prijedlog Općinskom prekršajnom sudu u Šibeniku

20.11.2023.
11:38
Screenshot / Morski.hr
VOYO logo

U Primoštenu je zatvoren neregistrirani ugostiteljski objekt s bungalovima nakon inspekcijskog nadzora, javlja Morski.hr. Vlasnici će morati vratiti protuzakonito zarađen novac u posljednje dvije godine.

Image
Foto: Morski.hr / Screenshot

Objekt pod imenom Azalea Wine and Olive Hill ime je vjerojatno dobio po lokaciji na kojoj se nalazi - brdu usred maslinika i vinograda. Riječ je o šest mobilnih kuća i jednoj fiksnoj građevini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dokumentu Državnog inspektorata, kako prenosi Morski.hr, stoji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izvršen je inspekcijski nadzor neregistriranog ugostiteljskog objekta pod nazivom Azalea Wine and Olive Hill u Primoštenu (6 mobilnih kuća i 1 fiksna građevina) dana 4. listopada i 16. listopada 2023. godine, te je zbog obavljanja neregistrirane djelatnosti („Narodne novine“ broj 61/11, 66/19 – u daljnjem tekstu: Zakon), pružanja usluga i smještaja od strane T.D. SPRING HARVEST d.o.o. Primošten, Podatok 8a, predio Halovac bez zakonom propisanih akata za obavljanje registrirane djelatnosti, odnosno zbog počinjenja prekršaja iz članka 5., stavak 1., podstavak 2 Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, zabranjeno usmenim rješenjem u zapisniku, temeljem članka 9., stavak 2. Zakona obavljanja navedene djelatnosti, a sukladno članku 9., stavku 3. Zakona, dostavljen i pisani otpravak rješenja stranci dana 18. listopada 2023. godine, dok je temeljem članka 9., stavka 4. Zakona rješenje dostavljeno i nadležnoj Poreznoj upravi, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje te Centru za socijalnu skrb."

SPRING HARVEST d.o.o. iz Primoštena je agencija za poslovanje nekretninama, a vlasnik je iz Švedske. Protiv tvrtke je podnijet optužni prijedlog Općinskom prekršajnom sudu u Šibeniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Morski.hr

Načelnik Primoštena Stipe Petrina nije upoznat s najnovijim slučajem.

"Ne znam zašto te kućice ne smiju biti priključene na struju i vodu, ali ako im je Državni inspektorat nešto našao, onda očito ne mogu raditi legalno", komentirao je Petrina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Azalea Wine and Olive Hill na Bookingu je imao najviše ocjene, s prosjekom 9,8. "Žao nam je, ali ovaj objekt trenutno ne može primati rezervacije na našoj stranici", izvijestili su na Bookingu.

Image
Foto: Morski.hr / Screenshot
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo