Svaljek stedi i udara na najosjetljivije Zagrepcane

1.12.2014.
18:36
VOYO logo

Sandra Svaljek je podsjetila da umirovljenici koji imaju primanja manja od dohodovnog cenzusa, koji za ovu godinu iznosi 3.200 kuna, imaju pravo na koristenje javnog gradskog prijevoza bez naknade.

Najavila je da je iznos koji su predvidjeli u gradskom proracunu za 2015. godinu nizi nego do sada, sto znaci da razmisljaju o promjeni visine tog dohodovnog cenzusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je jos uvijek mjera koja je u razmatranju. Vidjet cemo kakve su tu mogucnosti", porucila je Svaljek na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi u povodu sutrasnje sjednice Gradske skupstine na kojoj ce glavna tocka dnevnog reda biti prvo citanje prijedloga gradskog proracuna za 2015. godinu, ciji planirani prihodi i rashodi iznose 6,63 milijardi kuna, sto predstavlja smanjenje od 6,6 posto u odnosu na 2014.

Udar na siromasne

Prije konferencije u Gradskoj upravi, na temu sutrasnje sjednice Gradske skupstine i prijedloga proracuna konferenciju je odrzao i zagrebacki SDP na kojoj je njegov predsjednik i potpredsjednik Gradske skupstine Davor Bernardic istaknuo da je predlozeni proracun udar na siromasne umirovljenike koji se vise nece moci voziti ZET-om kao sto su se vozili dosada besplatno. Bernardic je rekao da taj besplatni prijevoz umirovljenicima znaci sve, znaci jednostavno slobodu - otici na pregled kod doktora, otici djeci i prijateljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaljek su novinari pitali i je li istina da ce se za pucku kuhinju "Dobri dom" izdvajati manje dva milijuna kuna, na sto je ona odgovorila da se radi o bitno nizem iznosu koji ce najvjerojatnije moci kroz amandmane ipak uvrstiti u gradski proracun.

Rekla je i da je za privatne i vjerske vrtice u gradskom proracunu predvideno 73 milijuna kuna, sto je na razini ove godine, ali s obzirom da znaju da je taj iznos nedostatan razmatrat ce mogucnosti da kroz amandmane do sljedeceg citanja gradskog proracuna povecaju taj iznos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo