SUMNJICAVI GLOGOSKI / 'Imamo mi svoju anketu'

9.3.2015.
17:37
VOYO logo

"Mislim da je stvar u tome tko je narucio ankete", rekao je Duro Glogoski i najavio za srijedu konferenciju za novinare u satoru u Savskoj ulici na kojoj ce prosvjednici predstaviti rezultate ankete koju su oni narucili.

Podsjetio je da su neke ankete prije predsjednickih izbora najavljivale da ce na izborim pobijediti Ivo Josipovic, sto se nije dogodilo, kao i da druge ankete daju Vladi ocjenu dva, pa ona i dalje vlada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sumnja u vjerodostojnost te ankete tim je veca kada se vidi da su protiv prosvjeda i clanovi jedne politicke opcije koja je dala potporu zahtjevu za donosenjem ustavnog zakona o pravima branitelja, dodao je Glogoski ne navodeci o kojoj je politickoj opciji rijec.

Mala podrska 'satorasima'

Prema anketi koju je objavila RTL televizija prosvjed potpuno podrzava 22,8 posto ispitanih, dok ga 11,6 posto uglavnom podrzava. Gradana koji nikako ne podrzavaju prosvjed je 35,3 posto, a njih 12,9 posto ga uglavnom ne podrzavaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medu politickim strankama prosvjed branitelja najvise podrzavaju u HDZ-u (70 posto), a najmanje u SDP-u (5,2 posto). Clanovi Zivog zida su podijeljeni, 40 posto ih je za prosvjed u Savskoj ulici, a 35,7 posto se protivi. U ORAH-u i HNS-u su nadmocno protiv prosvjeda.

Gledajuci prema regijama, najvecu potporu prosvjednici uzivaju u Dalmaciji, Slavoniji te Zagrebu i okolici, ali tamo je i najveci postotak gradana koji su protiv prosvjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo