ISTRAGA AFERE 'DNEVNICE' / Sud u problemu: ne može pronaći ženu koja je godinama radila u Vladi

Image
Foto: Borna Filić/PIXSELL

Sandra Zeljko, optužena u aferi 'Dnevnice' ima službeno prebivalište u Vukovaru, a zapravo živi u Zagrebu bez prijavljenog boravišta

26.6.2017.
8:14
Borna Filić/PIXSELL
VOYO logo

Sud već više od mjesec i pol dana ima problema s dostavom sudskih odluka Sandri Zeljko, koju se s Tomislavom Sauchom sumnjiči da je preko fiktivnih putnih naloga i varajući na dnevnicama proračun oštetila za oko milijun kuna, piše Večernji list.

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda prošli tjedan ponovno nije raspravljalo o žalbi USKOK-a na odluku suca istrage Olivera Mittermayera koji je ukinuo rješenje o provođenju i proširenju istrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, odluka nije dostavljena Sandri Zeljko jer se dostavnice  s adrese koju sud ima vraćaju natrag, što znači da Zeljko odluku nije primila. S obzirom da odluka mora biti dostavljena strankama, izvanraspravno vijeće odlučilo je spis ponovno remisorno vratiti sucu istrage s uputom da odluku stavi na oglasnu ploču suda, što se čini kada je osumnjičenk nedostupan, a objavom na oglasnoj ploči smatra se da je obaviješten. 

Spis je već drugi puta vraćen sucu Mittermayeru nakon što je prvotno problem bio što sudac svoju odluku o ukidanju rješenja o provođenju i proširenju istrage nije poslao obranama, a kada je to pokušao napraviti došlo je do problema s adresom Sandre Zeljko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zeljko ima službeno prebivalište u Vukovaru, a zapravo živi u Zagrebu bez prijavljenog boravišta. Svoju adresu u Zgrebu dala je kada je ispitivana na USKOK-u i na toj joj je adresu sud slao obavijesti.

S obzirom da sud nije dobio dostavnicu da je pošiljka uručena, samatra se da  Zeljko nije obaviještena o onome što se događa u istrazi protiv nje. Tome će se doskočiti objavama na oglasnoj ploči suda, a u međuvremenu će valjda sud dokučiti gdje uistinu živi žena koja je godinama radila u uredu Vlade, kao osoba od najvećeg povjerenja više od jednog premijera, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo