STRPLJEN, SPAŠEN! / Još malo izdržite, popodne stižu pljuskovi

Image
Foto: Pixsell, Kristina Štedul

Nakon što je u srijedu popodne i navečer kiša donijela osvježenje nekim područjima u Dalmatinskoj zagori i na obali, danas će se posrećiti stanovnicima u unutrašnjosti zemlje.

23.7.2015.
8:22
Pixsell, Kristina Štedul
VOYO logo

Danas će biti pretežno sunčano, te vruće i vrlo vruće, ali i nestabilnije. Poslijepodne i navečer se očekuje umjeren i jak razvoj oblaka, mjestimičnih pljuskova i grmljavine bit će u unutrašnjosti, a mogući su ponegdje i duž obale. Može biti i jačeg grmljavinskog nevremena. Vjetar većinom slab, uz pljuskove lokalno pojačan. Najniža temperatura uglavnom od 18 do 23, na Jadranu od 25 do 30, a najviša dnevna između 33 i 38 Celzijevih stupnjeva, navodi Državni hidrometeorološki zavod u vremenskoj prognozi za Hrvatsku za četvrtak.

Metealarm je izdao crveno upozorenje za cijelu zemlju, što znači da toplinski val može loše utjecati na zdravlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vikend nestabilnije

Tijekom petka bit će djelomice ili pretežno sunčano i manje vruće. Uz jači razvoj oblaka uglavnom će poslijepodne i navečer mjestimice biti pljuskova i grmljavine uz mogućnost jačeg nevremena, ponajprije u unutrašnjosti. Vjetar većinom slab, na Jadranu ujutro slaba do umjerena bura, poslijepodne jugozapadnjak i zapadnjak. Najniža temperatura većinom od 16 do 21, na Jadranu od 25 do 30, a najviša dnevna između 32 i 37 °C.

Do kraja tjedna uz promjenljivu naoblaku mjestimice će biti prolazne kiše ili pljuskova s grmljavinom, i to najviše u petak i nedjelju, a najviše će sunca biti u subotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temperatura zraka malo će se sniziti, osobito u nedjelju. Tako tog dan, primjerice, za Zagreb meteorolozi predviđaju najveću dnevnu temperaturu do 25 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo