Štrajk se širi i na Filozofski u Rijeci

Štrajk Akademske solidarnosti širi se i na Filozofski fakultet u Rijeci koji je donio odluku o jednodnevnom stupanju u štrajk solidarnosti.

8.7.2011.
0:51
VOYO logo

"Štrajk se pokreće kao čin solidarnosti s kolegama i kolegicama sindikata Akademske solidarnosti koji su već u štrajku, ali i kao simboličan čin koji ima svrhu praktično pokazati kako bi Filozofski fakultet u Rijeci mogao izgledati na jesen ove godine ne povuku li se prijedlozi zakona iz procedure. Podsjećamo kako je na Vijeću filozofskog fakulteta u Rijeci, 7. 7. 2011. donesena odluka o odgodi nastave u idućoj akademskoj godini ukoliko se sporni zakoni ne povuku iz daljnje procedure. Utoliko i ova inicijativa ima zadaću upozoriti kako su zakoni još uvijek u saborskoj proceduri, a njihova je realizacija najavljena na jesen iduće akademske godine", poručuju iz Akademske solidarnosti. Riječani navode da su novi prijedlozi zakona prepravljeni u tajnosti u okviru prosudbenih skupina sastavljenih po ministrovu izboru, bez ikakve demokratske legitimacije.

"Zakoni su supstancijalno ostali isti, a mnoge sporne odredbe, koje su proteklih mjeseci izazvale ogorčene reakcije, samo su odgođene prebacivanjem u buduće podzakonske akte", podsjećaju u svom priopćenju navodeći kako će detalje o svom štrajku iznijeti na konferenciji za novinare u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201107070087006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo