radovi u saboru / Što se događa u Saboru: novinarima zabranjen ulaz dok traje milijunsko uljepšavanje

Iako su im klupe najčešće prazne i kad se zasjeda, dok se saborski radnici na dvomjesečnoj pauzi, radni prostori im se ušminkavaju. Sve to košta 900 tisuća kuna

26.7.2017.
19:08
VOYO logo

Umjesto zastupnika koji se odmaraju u Saboru tamo se sada nalaze radnici. No što točno rade za gotovo milijun kuna poreznih obveznika ne dozvoljavaju snimiti.

No Službe, kao i neki zastupnici, pa i članovi Predsjedništva Sabora i dalje rade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zašto ne možete snimat to vam ne znam reć. Točno ne znam što se radi u saboru, znam što se radi u mom kabinetu, u mom kabinetu se farba i bilo je i vrijeme jer zid pada u komade“, izjavio je potpredsjednik Sabora Furio Radin.

Ljetni radovi u Saboru su uobičajeni, a službeni odgovor je da su ovoga puta, temeljem procjene dotrajalosti, odlučili ići u obnovu vrijednu 900 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši predsjednik Sabora  Božo Petrov poručuje: “Potrošiti milijun kuna iz proračuna, iz budžete, a ne povući sredstva koja su vam omogućena kroz fondove, kroz ministarstvo kulture, kroz fonda koji se planiralo za energetsku učinkovitost, to je šteta”.

Iz proračuna je Saboru ove godine odobreno 5 milijuna kuna više. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Detalje ja sad ne znam, svakog pojedinog projekta korisničkog proračuna dali je učinjeno ono što je bilo originalno planirano, ja znam da je meni bilo prezentirano tada da su sredstva traže vezano uz neka uređenja u smislu vanjskog i unutarnjeg interijera odnosno ekterijera sabora” rekao nam je ministar financija Zdravko Marić.

Za tablete, ideju Bože Petrova, potrošeno je 200 tisuća kuna, a mnogi ga i dalje ne znaju koristiti. Najnoviji trošak, od čak 40 tisuća kuna je portret kojeg je sam HDZ-ov Željko Reiner zatražio jer, iako je predsjednik Sabora bio samo sedam mjeseci želio je biti u dvorani sa svim ostalima. Sada nema jedino Petrova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po meni je previše davati 40 tisuća kuna za portret bilo kojeg predsjednika sabora, a kamoli onog koji je tu bili manje od godinu dana. Vi ako želite i ako je to tradicija onda se po meni može napraviti natječaj i angažirati mladi umjetnik s akademije koji će to napraviti puno povoljnije, možda i volonterski", izjavio je Petrov.

“Ne znam, možda u budućnosti ćemo preći na suvremenije metode, recimo fotografije koje manje koštaju" zaključio je Radin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No puno ozbiljnija rekonstrukcija Sabora tek se očekuje.

Razmišlja se i o obnovi, višemilijunskoj obnovi fasada Sabora, ali o tome će kada se vrate s dvomjesečnog odmora, za vrijeme kojeg i dalje primaju paušal kao i plaća od 15-ak tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo