bijeg od crnila / Što se čita u Lepoglavi? 'Koliba' i 'Hrvatski monstrumi' među najtraženijim djelima najstrože hrvatske kaznionice

Image
Foto: Thinkstock

'Koliba' je bila najčitanija knjiga u Lepoglavi prošle godine, a među čitanijim djelima je i knjiga 'Hrvatski monstrumi 1' te 'Hrvatski monstrumi 2'

8.3.2018.
9:57
Thinkstock
VOYO logo

Zatvorenici kaznionice u Lepoglavi, najstrožeg i najsigurnijeg zatvora u zemlji, protekle su godine u slobodno vrijeme najviše posezali za knjigom 'Koliba', piše 24 sata. 

"U svijetu u kojem religija postaje sve nevažnija, 'Koliba' se bori s vječnim pitanjem gdje se nalazi Bog u svijetu ispunjenom neizrecivom boli", glasi jedan od opisa knjige Williama P. Younga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nje, zatvorenici najčešće posežu za kriminalističkim romanima i trilerima. Godinu dana ranije među pet najčitanijih knjiga pronašao se autor koji ne opisuje svijet nasilja, krvi i osvete. 

Radi se o bestseleru svijetski poznatog autora Paola Coehla 'Alkemičar'. Brazilac u tom djelu navodi da, "kad čovjek nešto uistinu želi, cijeli se svemir uroti kako bi mu se san ostvario". Preostale četiri knjige koje su se najviše čitale u 2016. godini bile su 'Oštrica besmrtnika' Hiroakija Samura, 'Matareški krug' Roberta Ludluma, 'Potpuni nadzor' Davida Baldaccija i 'Hrvatski monstrumi 1'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očito zatvorenici žele znati s kim dijele životni prostor. Dio njih koji se spominju u knjizi kaznu služi baš u lepoglavskoj kaznionici", komentira novinar Dušan Miljuš, koji se s knjigama “Hrvatski monstrumi 1” i “Hrvatski monstrumi 2” već treću godinu nalazi među najčitanijim autorima u najstrožem zatvoru u zemlji, piše 24 sata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo