Pretražili mu kuću / Što je Varga otkrio na ispitivanju? Plenković: 'Želim da se ta priča rasvijetli do kraja'

Policija ga je mogla zadržati 72 sata. Nekoliko je sati bio na ispitivanju. Što je otkrio?

7.5.2019.
18:54
VOYO logo

U Osijeku je završeno ispitivanje Franje Varge. O vrlo ozbiljnim optužbama da se kum potpredsjednika Vlade dovodi u vezu s planovima prisluškivanja ministra unutarnjih poslova očitovao se čak i premijer Andrej Plenković iz Bruxellesa.

"Znate da je fabriciranje navodnih SMS poruka između mene i Martine Dalić bilo nešto što je bilo pušteno u javnost sigurno ne s ciljem da stabilizira Vladu, nego da je destabilizira. S obzirom na kvalitetu tog uratka, bilo je jasno da je riječ o fabrikaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče ovih detalja koji izlaze u medijima, ja zaista nemam podatke niti iz istrage, niti iz istraživanja, niti ih mogu znati kao predsjednik Vlade. Želim da se ta cijela priča zaista rasvijetli do kraja, to govorim od početka.

Ali ako se pokaže da krak te skupine, a znamo da se govorilo o Vasi, zaista seže do vrha HDZ-a, kako ćete reagirati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To ćemo kad zaista utvrdimo što je tu točno na stvari. Nemam te podatke, detalje, ne mogu o tome suditi. Kad dobijemo cjelinu informacija zakonitim pravnim putem, kako je jedino moguće, onda ćemo o tome razmišljati", kazao je Plenković.

Slučaj Varga pratio je reporter RTL-a Boris Mišević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što je Varga rekao policiji u ovih nekoliko sati, najzanimljivije je pitanje na koje još nemamo odgovor. Policija će o tome informirati Županijsko odvjetništvo u Zagrebu, ali informaciju koju možemo prenijeti: ispitivanje je završeno, nekoliko sati je trajalo, Varga je prije nekih 40 minuta otišao u jednom crnom automobilu odavde", kazao je Mišević.

Policija ga je mogla zadržati 72 sata, a nekoliko je sati bio na ispitivanju. Pitanje je što je otkrio u ovih nekoliko sati. Znamo da je nekoliko puta Varga na svoju inicijativu htio imati novo saslušanje. Ti razgovori nisu bili produktivni, sadržaj zapravo nije bio zanimljiv, nije išao u novom smjeru, Varga nije bio kooperativan. Pitanje je koliko je sad bio kooperativan jer Franjo Varga je, realno gledajući, čovjek koji je na čistini te nema podršku onih političkih struktura s kojima je toliko godina, očito, surađivao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pitanje je sada hoće li on zapravo izabrati da bude određeni, kolokvijalno možemo reći, žrtveni jarac ili će dati neke nove informacije koje će usmjeriti ovu aferu SMS u  novom smjeru, to je dakle pitanje. Policija je odnijela određene fascikle i dokumente iz njegove kuće. Što je u njima? I to je pitanje kojim ćemo se definitivno baviti sljedećih dana", rekao je Boris Mišević.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo