STIŽE NOVA CIKLONA, UPALJEN ALARM: / U prekidu katamaranske i brodske linije, očekuju se obilne oborine; I dalje nema traga 'Ivani D'

Image

U prekidu su katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka te brodske linije Mali Lošinj-Unije-Susak te Zadar-Preko

8.12.2020.
10:15
VOYO logo

Sredozemna ciklona idućih sati djelovat će na vrijeme u Hrvatskoj, i tijekom noći će se premjestiti nad Jadranom, pa očekujemo intenziviranje oborine, javlja N1. Zbog jakog vjetra i oborina Meteoalarm je izdao narančasto upozorenje za sjeverni Jadran. Očekuju se udari do 95 km/h, a ponegdje i do 100 mm oborina. Za ostatak zemlje vrijedi žuto upozorenje, ponajviše zbog vjetra.

Na mogućnost veće količine oborine upozorava i sustav Meteoalarm, koji za do kraja današnjeg dana ističe Istru kao najugroženiju od poplava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korona udar na hranu: U sektor godišnje ulažemo 6 milijardi kuna, a rezultati su sve lošiji. Što slijedi?

Snijeg u Gorskom kotaru

U Gorskom kotaru se očekuje novi snježni pokrivač, dok su na istoku zemlje češća sunčana razdoblja. Najviša temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, u Gorskome kotaru 0 i 4, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 12 do 16 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jugo će i danas uzrokovati probleme u pomorskom prometu, iako manje nego prošle nedjelje, javlja Morski.hr. Na snazi je i upozorenje za pomorce - mjestimice udari juga, a na krajnjem sjeveru udari bure, u jačanju na 35-50 čvorova.

Image
OVA ŽENA (90) JE PRVA OSOBA NA SVIJETU KOJA JE PRIMILA PFIZEROVO CJEPIVO: /

'Napokon se mogu družiti s obitelji i prijateljima'

Image
OVA ŽENA (90) JE PRVA OSOBA NA SVIJETU KOJA JE PRIMILA PFIZEROVO CJEPIVO: /

'Napokon se mogu družiti s obitelji i prijateljima'

Prekid katamaranskih linija

Trajekti plove redovito zasad, a u prekidu su katamaranska linija Mali Lošinj-Cres-Rijeka te brodske linije Mali Lošinj-Unije-Susak te Zadar-Preko. Zbog tehničkih poteškoća otkazana je katamaranska linija Split-Hvar-Vela Luka-Ubli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dalje ni traga Ininoj platformi Ivani D

I dalje nema traga Ininoj platformi Ivani D koja je nestala prije par dana 50 kilometara od Pule. Oštetili su ju veliki valovi i snažan vjetar.

"Na vrijeme su se uključili sigurnosni sustavi i ventili te nije došlo do nikakvog izlijevanja ili incidenta. Za sada nemamo vizualni kontakt s platformom i ne možemo prići mjestu događaja koje je pet kilometara udaljeno od druge najbliže platforme", rekao je Tvrtko Perković iz Ine za Dnevnik Nove TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo