STIGLE OVRHE U SLOVENIJU: / Susjedi zgroženi visinom kazni zbog parkiranja u Hrvatskoj

Image

Na adrese mnogih slovenskih državljana počeli su stizati prijedlozi za ovrhu iz Hrvatske. Riječ je o ljudima koji su ljetovali kod nas, a nisu platili parkiranje.

12.7.2016.
22:53
VOYO logo

Ovrhe su pokrenute zbog neplaćanja dnevnih parkirališnih karata. O tome su pisali čak i neki slovenski mediji, kojima se jedna njihova državljanka požalila kako joj je dug od 70 kuna narastao na 1811 kunua Žena u čudu tvrdi kako želi platiti iznos karte, ali ne i iznos troškova, javlja Jutarnji.

Na kućnu adresu je dobila dopis odvjetnika Shaina Pacheca Vinkovića iz Pule koji zastupa komunalnu tvrtku Liburnija Parking d.o.o. iz Opatije. Žena tvrdi kako je njezin dug nastao 28. srpnja 2014. Visina odvjetničkih troškova i postupka naplate zgrozila je slovensku javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otpor Slovenaca

Odvjetnik Shain Pacheco Vinković tvrdi da je sve napravljeno prema zakonu. Komunalne tvrtke mogle su izabrati na koji način će naplatiti dugovanja: slanjem opomena ili ovrhom. Većina se odlučila za ovrhe. Postoji nekoliko tisuća slučajeva neplaćenog parkiranja, a iznosi su inicijalno iznosili od 80 do 360 kuna. Pojedini strani državljani imali su i više od 200 neplaćenih dnevnih karata za parkiranje.

Najveći broj turista koji ne plaćaju parkiranje je iz Slovenije, Italije, Austrije, Njemačke i Švicarske. Naplata kazni i ovrha ovisi od zemlje do zemlje. U Italiji, recimo, građanima se savjetuje da plate dugove. U Sloveniji se javlja otpor, pa je čak i tamošnji ministar pravosuđa izjavio kako bi on platio samo kaznu, ali ne i troškove ovrhe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo