Stephanie uspješno operirana, uzrok bolesti uklonjen

11.10.2012.
10:12
VOYO logo

Operacija koja je trajala oko sedam sati uspješno je izvedena, a prema riječima dr. Davida Frima, kako prenose roditelji, sindrom ACM-a, od čega je djevojčica bolovala, u potpunosti je uklonjen.

Drugi zahvat možda neće biti potreban

Tonzile, koje su kod Stephanie bile jako spuštene i spojene, dr. Frim je podigao i razdvojio, kao i kralježak C1, a kost koja joj je također smetala i stvarala probleme je izvadio. Likvor za sada teče normalno, bez ikakvih smetnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima roditelja, dr. Frim misli da drugi zahvat možda neće biti potreban jer je uspio riješiti sve Stephanieine probleme, ali o svemu će se znati više kad se naprave dodatne pretrage. Liječnički tim vrlo je zadovoljan učinjenim i Stephanieinim hrabrim držanjem, prenosi Večernji list.

Iz narkoze se probudila sa smiješkom

Stephanie je trenutačno na antibioticima i steroidima te joj slijedi normalan bolnički postoperativni oporavak koji će trajati 5 do 6 dana. Kako kaže majka Anita, Stephanie se iz narkoze probudila sa smiješkom, a na njihove upite boli li je što samo je kratko odgovorila "Ne".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roditelji i sestra Melanie prije operacije dobili su stručnu pomoć bolničke psihologinje. Iz operacijske dvorane izvještavali su ih o stanju svakih sat vremena, a podršku su im pružili i brojni Hrvati koji žive u Chicagu te su ostali uz roditelje do samog kraja operacije.

Roditelji i organizacijski tim još jednom od srca zahvaljuju svim dobrim ljudima koji su nesebično omogućili ovo liječenje za Stephanie, medijima i tvrtkama donatorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo