NEKI DOBILI I NA NJEMAČKOM / SRUUK poslao upozorenje: 'Opasni uvjeti u petak.' Čitateljica: 'Mislila sam da će mi mobitel eksplodirati...'

U petak se očekuju snijeg, olujni vjetar i opasni uvjeti za promet. DHMZ je izdao meteoalarme za čak šest regija. 'Nisam apsolutno ništa mogla s mobitelom u tom trenutku. Čak mi je na početku pisalo i 'predsjedničko' upozorenje', govori nam čitateljica

18.1.2024.
15:00
VOYO logo

SRUUK, sustav za rano upozoravanje i upravljanje krizama poslao je poruku za sutrašnje vremenske nepogode. "Oprez: U petak snijeg, olujan vjetar, opasni uvjeti za promet. Snježni pokrivač u gorju veći od 30 cm, mećava zapusi. Duž obale ujutro naglo orkanska bura. Više na poveznici 112.hr/1IS", stoji u poruci.

Image
Foto: Čitateljica Danas.hr

Neki građani dobili su i upozorenje na stranim jezicima. "Dobila sam kao i većina iz Rijeke poruku na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku. Nisam apsolutno ništa mogla s mobitelom u tom trenutku. Čak mi je na početku pisalo i 'predsjedničko' upozorenje i pomislila sam da sam hakirana", govori nam čitateljica iz Rijeke koja je primila SRUUK poruku te dodaje: "Čak je poruka na njemačkom bila i glasovna. Pomislila sam da će mi mobitel eksplodirati…"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Čitateljica Danas.hr

Upozorenje je izdao i Državni hidrometeorološki zavod. Za čak šest regija upaljeni su crveni meteoalarmi: Srednju Dalmaciju, Gospićku regiju, Kvarner i Kvarnerić, Rijeku regiju te Zapadnu obalu Istre. Na zapadu Istre moguća je jaka i vrlo jaka olujna bura, a najjači udari vjetra dosezat će i do 120 kilometara na sat.

Image
Foto: Čitateljica Danas.hr

Na Kvarneru i Kvarneriću puhat će mjestimice jak jugozapadni vjetar koji bi mogao naglo okrenuti na jaku i mjestimice olujnu buru. Najjači udari dosezat će i do 150 kilometara na sat. U Gospićkoj regiji očekuje se snijeg i stvaranje snježnog pokrivača i mećave. Prema procjenama, napadat će ga 15 do 50 centimetara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo