Zaposlenici u šoku / Sramotan potez: zaključali radnice u pogon tvornice kako se ne bi žalile predsjednici?

Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Jutarnji list prenosi svjedočanstvo radnica požeške tekstilne tvrtke Orljava, u vlasništvu države, koje je navodno uprava zaključala u pogon da se ne bi susrele s predsjednicom

4.3.2017.
11:05
Marko Mrkonjic/PIXSELL
VOYO logo

350 radnika požeške tekstilne tvrtke Orljava, u vlasništvu države, je u šoku: prije prolaska hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović kraj pogona Orljave, Uprava tvrtke je naredila da se radnice zatvore u pogon.

Prema izjavama jedne zaposlenice, koju prenosi Jutarnji list, dvije žene su se rasplakale zbog ovakvog postupka Uprave. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu svog boravka u Požeštini u četvrtak, predsjednica Grabar-Kitarović je posjetila Kazneni zavod u Požegi u čijem se krugu nalazi i tvornica Orljava. Iako joj tvornica nije bila u protokolu za posjet, pokraj nje se mora proći da bi se došlo do uprave Kaznenog zavoda. 

"Prije dolaska predsjednice došla je šefica i rekla da se zaključaju prednja i bočna vrata kako nitko od nas ne bi izašao van dok predsjednica bude prolazila. Nas su posjećivali predsjednici Mesić i Josipović, bili ovdje u pogonu i nikada nije bilo problema, a sada nam je bilo zabranjeno izaći pred pogon i mahnuti predsjednici. Neke su joj žene uspjele mahnuti kroz staklo u strojnici, a ona im je uzvratila mahnuvši iz automobila i to je bilo to" - ispričala je radnica Orljave za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnica je dodala i da ne krive predsjednicu, koja možda i nije znala da je prošla pokraj tvrtke u 100-postotnom vlasništvu države.

Predsjednik Uprave Luka Balenović za Jutarnji list je demantirao je tvrdnje kako su radnice zaključane ne bi li ih se spriječilo da se vide ili čak susretnu s predsjednicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su gluposti i izmišljotine. U vrijeme kada je predsjednica trebala proći, mi imamo gablec, pa žene izlaze van na bočna vrata zapaliti cigarete jer tamo imaju klupe i pepeljare. Rekli smo da ćemo to zabraviti da žene ne izlaze na tu stranu, da ne bude sijelo dok predsjednica prolazi, te da radnice koje žele zapaliti izađu na drugu stranu", kazao je.

Iz Ureda predsjednice poručili su kako ne znaju što se događalo u tvronici, no da toj tvrtki nije bio predviđen posjet. Da joj je kojim slučajem to predloženo, predsjednica bi posjetila radnice i s njima razgovarala, poručili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo