Smijeni li ga HDZ, Marić će u nezavisne zastupnike

3.3.2010.
16:56
VOYO logo

arti-201003030100006U tom slučaju, prema nekim informacijama, Goran Marić bi mogao postati nezavisni zastupnik.

Tako bi se pridružio Dragutinu Lesaru i Zlatku Horvatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada bi se stvorili uvjeti za osnivanje kluba nezavisnih zastupnika. Takva ideja nije strana Dragutinu Lesaru, iako kaže kako ne želi ulaziti u odluke Kluba HDZ-a oko sudbine Gorana Marića. No, ako se dogodi da Marić postane nezavisni zastupnik, kaže, njemu bi bila čast surađivati s njim, piše Večernji list.

"Kolegu Marića cijenim kao zastupnika i stručnjaka i uživam u njegovim istupima, tako da bih s užitkom bio član kluba zajedno s njim. Kad za dva tjedna počne nova sjednica Sabora, razgovarat ću sa Zlatkom Horvatom, a do tada ćemo znati što je HDZ odlučio oko Marića", kaže Lesar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201003030278006I Zlatko Horvat pun je hvale za Marića. Kaže da mora razmisliti oko eventualnog članstva u klubu nezavisnih zastupnika, ali ta ideja mu nije strana.

"U slučaju da Marić istupi iz HDZ-a, stvorili bi se uvjeti za klub nezavisnih zastupnika, što bi uvelike olakšalo naše nastupe u Saboru", iskreno analizira Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje kako jako cijeni Marića, koji, prema njegovim riječima, izvrsno obavlja zastupničku dužnost, kao i dužnost šefa Odbora za financije.

Zastupnik Marić također nije želio komentirati ovu mogućnost, samo je kazao da će uvijek ostati Goran Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u izjavi za Večernjak kazao je kako nema govora o tome da će HDZ Marića izbaciti iz stranke zbog zadnjih istupa o HNB-u, ali nije otklonio mogućnost da Klub zastupnika HDZ-a Marića smijeni s mjesta predsjednika Odbora za financije.

Hebrang smatra da je zastupnik Marić, govoreći u ime Kluba HDZ-a, korektno govorio o HNB-u, kao i govoreći u ime Odbora, ali kad je nastupio u pojedinačnoj raspravi, propustio je kazati da to što govori nije stav stranke, što, očito, HDZ ne može oprostiti, piše Večernjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201003020251006

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo