Nema natrag / Slovenka promijenila eure u kune i požalila: 'Tek sam kasnije shvatila za koliko sam zakinuta'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U Auro Domsovoj poslovnici zaposlenici je izložila problem i pokazala račun, no prigovor je stigao preksno

5.9.2019.
16:37
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Žurba je slovensku državljanku Ninu Pečenko koštala najmanje 140 kuna. Upravo je za tu svotu, ispričala je za Slobodnu Dalmaciju, zakinuta u vodičkoj poslovnici tvrtke Auro Domus, gdje je u ponedjeljak 2. rujna promijenila 200 eura u kune. 

"Želeći što prije stići na brod koji je iz Vodica prema Prviću trebao krenuti za 15-ak minuta, ušla sam u prvu mjenjačnicu, u ovom slučaju Auro Domusovu kod vodičke gradske tržnice, ne vodeći previše računa o tečaju budući da se , makar je tako bilo do sada, razlika po zamjeni eura u kune u različitim poslovnicama uglavnom mogla mjeriti u nekim sitnijim svotama. Uzela sam novac i račun i požurila na brod. Tek kad sam sjela na brod, pažljivije sam pogledala račun i shvatila da mi je isplaćeno samo 1300 kuna. U nevjerici sam prebrojila i novac, bilo je točno toliko, govori slovenka Pečenko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svom je mobitelu potražila stranicu Auro Domusa koja propagira dostupnost svih značajnih svjetskih valuta u brojnim poslovnicama diljem Hrvatske. Tečaj dostupan na toj internetskoj stranici iznosio je 7,1 ili 7,2 kune, dok se danas za jedan euro nudi 7,31 kuna, objasnila je za Slobodnu Dalmaciju Nina Pečenko.

U Auro Domsovoj poslovnici zaposlenici je izložila problem i pokazala račun, no prigovor je stigao preksno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako ne reagirate odmah, i ako se ne žalite u tom trenutku prije nego ste izišli iz mjenjačnice, onda ne možete više poduzeti ništa. Nakon tri dana vam zaista ne mogu pomoći. Nama je tečaj takav kakav je".

Ako mijenjate do 800 eura u kune, onda je euro 6,5 kuna, a iznad 800 eura je 7 kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Takva je tečajna lista, kao djelatniku meni je jedino bitno da vam isplatim točan iznos i da uzmem točan iznos od vas. Međutim, ako vama baš u tom trenutku ne odgovara tečaj, možete zatražiti da storniramo račun. Meni to nije problem, ali od onog trenutka kad ste mi otišli iz poslovnice, ja više nemam ništa s tim", govori zaposlenica za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo