na kraju u plusu / Slovenac na omotu WC papira poslao obranu karlovačkom sudu pa prošao bez kazne

Image
Foto: Dominik Grguric/PIXSELL

Iako je divljao i urlao kolodvorom, te pljuvao po staklu blagajne, zbog čega je i uhićen, te optužen za remećenje javnog reda i mira, neće platiti ništa jer mu je sud odrezao svega 25 eura kazne

5.2.2018.
8:26
Dominik Grguric/PIXSELL
VOYO logo

Slovenski državljanin u dobi od 47 godina napravio je pravi 'darmar' na karlovačkom željezničkom kolodvoru. Dogodilo se to još 21. prosinca 2016. godine oko 6.10 sati, no tek ovih dana je prekršajno sankcioniran, piše KAportal.hr

Naime, iako je divljao i urlao kolodvorom, te pljuvao po staklu blagajne, zbog čega je i uhićen, te optužen za remećenje javnog reda i mira, neće platiti ništa jer mu je sud odrezao svega 25 eura kazne. U kaznu su mu uračunali vrijeme provedeno u pritvoru od 6.30 do 9.45 sati obračunavši ga s 300 kuna, a trošak postupka stavili na teret proračunskih sredstava, tako da je Slovenac na kraju još i "u plusu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blagajnica je svjedočila kako je muškarac došao na šalter i ne kazavši kamo želi putovati počeo pokazivati neku iskaznicu Slovenskih željeznica tražeći popust. Njezino pitanje za kamo želi kartu smatrao je provokacijom, pa je podivljao još jače. Onda je počeo pljuvati po staklu i vikati, te razbijati telefonsku govornicu, a prevrnuo je kantu za smeće. Policija ga je pr ivela i nakon dva sata pustila.

Kako piše KAportal.hr, kako bi došli do njega da ga upoznaju s prekršajnim postupkom, sud je putem Ministarstva pravosuđa zatražio pravnu pomoć od Republike Slovenije, te im je putem Okrajnog sodišča u Ljubljani dostavljena njegova obrana. Ispisao ju je na omotu toaletnog papira u listićima, a na njemu je nerazgovijetno ispisao da se ne miri s gubitkom vozačke dozvole, za što ga zapravo nitko i ne tereti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo