a obećala mu ljubav / Slavonca namamila iza trgovine, milovala ga jednom rukom, drugom iz torbice ukrala 27.000 kuna...

Image
Foto: Borna Jaksic/Pixsell/Ilustracija

Fatalna kradljivica je u bijegu i nalazi se izvan Hrvatske, a njezin šogor mora isplatiti ukradenih 27.000 kuna, odnosno sada 3583,52 eura, KAO I troškove kaznenog postupka. On je na sudu priznao da se smatra krivim i da se kaje

23.10.2023.
12:44
Borna Jaksic/Pixsell/Ilustracija
VOYO logo

Slavonac (23) osuđen je na uvjetnu kaznu jer je sa šogoricom okrao naivnog muškarca. Sve se događalo 2018. nakon 20 sati kod prodavaonice u malom mjestu nedaleko od Osijeka. Nepravomoćno je proglašen krivim zbog krađe 27.000 kuna.

Naime, nakon što je njegova šogorica obećala muškarcu na kojeg je naišla da će s njim imati seksualne odnose za iznos od 500 kuna, otišla je sa žrtvom iza trgovine, gdje se muškarac počeo skidati. Optuženi 23-godišnjak došao je do njih, a njegova prijateljica počela je milovati žrtvu po tijelu i pri tome iskoristila njegovu neopreznost te mu otkopčala torbicu oko pojasa i iz nje izvadila novčanik u kojem je bilo 27.000 kuna. Novčanik je dodala šogoru, donosi Glas Slavonije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud je mladog Slavonca osudio na kaznu zatvora od godinu dana, no u zatvor neće ići ako u razdoblju od 4 godine ne počini novo kazneno djelo. Žrtvi mora isplatiti ukradenih 27.000 kuna, odnosno sada 3583,52 eura, te platiti troškove kaznenog postupka 70 eura.

Image
ništa im nije sveto /

Slavonci potreseni bešćutnim krađama, s grobova nestaje sve - od anđela i metli do mesing ručki

Image
ništa im nije sveto /

Slavonci potreseni bešćutnim krađama, s grobova nestaje sve - od anđela i metli do mesing ručki

Optužnicom Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku od 19. prosinca 2018. zbog teške krađe bili su obuhvaćeni 23-godišnjak i njegova šogorica, no postupak u vezi s njom je razdvojen jer je trenutno u bijegu i nije dostupna sudu, a 23-godišnjak je uhićen, te je bio u istražnom zatvoru. Mladić je rekao da se smatra krivim i da se iskreno kaje. No, kasnije je tvrdio da nije bio pokraj prijateljice, nego da je bio u automobilu, a kada su krenuli prema kući, rekla mu je da vozi brže i da je ukrala novac. Rekao je kako je većinu novca potrošila sama, a on uzeo samo nešto novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud takvu njegovu obranu iznesenu na raspravi nije prihvatio jer je prije toga pred policijom i u Općinskom državnom odvjetništvu sve priznao. Muškarac kojeg su okrali rekao je da je "ta mala" otišla s njim iza trgovine jer je htjela voditi ljubav, a onda mu je uzela torbicu oko pojasa u kojoj je bio novčanik.

Optuženom mladiću sud je od olakotnih okolnosti uzeo u obzir priznanje počinjenja kaznenog djela i iskreno kajanje zbog počinjenog, njegovu mlađu životnu dob i činjenicu što je otac četvoro maloljetne djece. Od otegotnih okolnosti sud je uzeo u obzir njegovu prekršajnu i kaznenu osuđivanost, i to zbog istovrsnih kaznenih djela, krađe i teške krađe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte video: Na meti lopova sve više - bicikli. Stručnjak za RTL Danas otkrio kako spriječiti krađu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo