ŠKORO BEZ MILOSTI PREMA 'BIVŠIMA': / 'Ispričavam se što sam tada bio član HDZ-a i što sam mislio da je Plenković rješenje za ovu državu'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

'Za razliku od njih, ja sam se spreman ispričati, nemam problema s time. Ja se ispričavam što sam u tom trenutku bio u HDZ-u, bio u tom sazivu Sabora'

16.11.2020.
13:10
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nakon nepravomoćne presude prema kojoj je HDZ odgovoran, a bivši šef stranke Ivo Sanader kriv u slučaju Fimi medije, na konferenciji za medije u Hrvatskom saboru Miroslav Škoro iz Domovinskog pokreta ispričao se što je bio član HDZ-a. "Za razliku od njih, ja sam se spreman ispričati, nemam problema s time. Ja se ispričavam što sam u tom trenutku bio u HDZ-u, bio u tom sazivu Sabora, što nisam uzeo niti jedne lipe, nego sam sav novac koji sam zaradio dao za Jedinicu intenzivne njege u Osijeku. Ispričavam se što sam nakon osam mjeseci vratio mandat, nisam njime trgovao, niti licitirao", rekao je.

"Ispričavam se što sam mislio da je Andrej Plenković možda rješenje za ovu državu. Činjenice ukazuju na to da ne živimo dobro, da su naši statistički podaci katastrofalni. Brod koji je preuzeo Plenković je pravni nasljednik onoga što se događalo. Mi smo pokret, mi smo svjetionik", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam HDZ-u dao sve, pa sam onda shvatio da to nije dobro. Nije meni Šeks pisao pjesme, nije meni Tuđman pisao pjesme, nije ni Plenković. Sve moje pjesme, sve što sam napravio bilo je dobro dok nisam rekao da mi je dosta. I otišao. I vratio se s ovim ljudima natrag. Mi smo svjetionik", rekao je.

Na novinarsko pitanje ispričava li se što je bio u uredu Marina Barišića, Škoro je izjavio da prvi put čuje da je naveden u takvom iskazu. "Ali dva puta sam svirao za Carinu jer su imali neke svoje igre. To je bio moj posao i način da se dogovori nastup na Igrama carinskih radnika", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IMAMO 1313 NOVOZARAŽENIH I 33 PREMINULIH: /

Nove mjere u Brodsko-posavskoj; Zaraza ponovno u splitskom domu za starije

Image
IMAMO 1313 NOVOZARAŽENIH I 33 PREMINULIH: /

Nove mjere u Brodsko-posavskoj; Zaraza ponovno u splitskom domu za starije

Kolona sjećanja

Komentirao je i Kolonu sjećanja, rekavši da sutra sa suprugom ide u Vukovar i da će se pridržavati svih postavljenih epidemioloških okvira. Osvrnuo se na SDSS-ovo sudjelovanje, izjavivši da je to dan za žrtve, ne političare.

"Mislim da je Kolona sjećanja zamišljena kao mjesto odavanja počasti žrtvama. Hoće li doći predstavnici ove ili one stranke, to ovisi o njima. Ta kolona, promenada, Korzo, šetnica, nije mjesto gdje će netko pokazati garderobu", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škoro je uvjeren da ne postoji sukob između premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića. "Nema tu sukoba, bilo bi glupo da se ja između dvojice prijatelja petljam u njihovu svađu. Oni su prijatelji, znaju se iz Bruxellesa, Zagreba, zajedno došli u to ministarstvo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo