TRAŽE RJEŠENJE / Sindikati ne odustaju: ako premijer s njima ne razgovara o sisačkoj Rafineriji prosvjedovat će

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Sindikati su u srijedu, 14. veljače, u 14 sati u sisačkom Rafinerijskom domu sazvali skup članova i radnika, na kojem će ih izvijestiti o poduzetim aktivnostima i planovima za daljnje poteze

12.2.2018.
14:56
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Tri reprezentativna sindikata koji djeluju u Ini, Sindikat naftnog gospodarstva, Sindikat INAŠ-a i Sindikat energetike, kemije i nemetala Hrvatske opetovano su u ponedjeljak zatražili sastanak s premijerom Andrejom Plenkovićem o sudbini sisačke Rafinerije, a ako ih ne primi do 16. veljače najavljuju prosvjed Ininih radnika za čiju će organizaciju držati odgovornim isključivo premijera.

Sindikati u priopćenju nakon današnjeg sastanka izvješćuju da su za srijedu, 14. veljače, u 14 sati u sisačkom Rafinerijskom domu sazvali skup članova i radnika, na kojem će ih izvijestiti o poduzetim aktivnostima i planovima za daljnje poteze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uprava Ine i reprezentativni sindikati u toj kompaniji razgovarali su proteklog četvrtka o najavi prekida rada postrojenja FCC i HDS jedinice za obradu FCC benzina u sisačkoj rafineriji 1. srpnja, što znači i smanjenje broja radnika za maksimalno 40 u drugoj polovici godine.

Uprava Ine izvijestila je o sastanku kratkim priopćenjem navodeći da je cilj te odluke optimizacija rafinerijskog poslovanja i smanjenja gubitaka. S druge strane, sindikati se i dalje protive odluci o gašenju tih postrojenja, tražeći od Uprave dodatna rješenja za očuvanje radnih mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo