SINČIĆ: / 'HNB je leglo kriminala, korupcije i svega zla koje nam se događa već desetljećima'

Image

Središnja banka je četvrti stup vlasti u svakoj zemlji. Hrvatska je treću godinu suočena s deflacijom.

3.3.2016.
13:43
VOYO logo

Lovrinović je napomenuo da je za borbu protiv deflacije potrebna ekspanzivna monetarna politika i snižavanje kamata.

HNB za deflaciju optužuje pad cijena nafte i uvoz poljoprivrednih proizvoda no taj problem su imali i drugi, stoga to ne može biti izgovor, smatra Lovrinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo izvješće ne može se prihvatiti", zaključio je Lovrinović.

"Ne može jednima biti predobro, a drugima preloše"

"HNB treba raditi u interesu hrvatskih građana i gospodarstva a ne u interesu banaka koje su samo nominalno hrvatske a vlasništvo im je u rukama stranaca", među ostalim je rekao Ivo Jelušić iz SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne može jednima biti predobro, a drugima preloše", zaključio je. Između 2010. i 2014. godine banke su imale veliku dobit ali su gospodarstvenici i građani grcali u dugovima. To je dugoročno jako loše jer propadanje građana postaje problem banaka, kaže Jelušić.

"Godinama su lagali i skrivali kriminal od građana"

Boris Vujčić, guverner HNB-a koji je predstavio izvješće, istaknuo je da je BDP pao za 0,4 posto. Broj zaposlenih smanjio se za 0,9 posto a smanjio se i broj nezaposlenih, ali većinom zbog brisanja s HZZO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što o svemu misli Ivan Vilibor Sinčić napisao je na svom Facebook profilu:

Danas je u Saboru rasprava o HNB-u. Godinama smo čekali javno sučeljavanje sa spomenutom organizacijom, godinama smo čekali sučeljavanje, prvo sa Rohatinskim, a zatim sa Vujčićem. Godinama su vješto izbjegavali svako gostovanje u medijima ako nisu bili okruženi sa svojim ulizicama, godinama su beskrupulozno lagali narod i pokrivali sav bankarski kriminal u zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se danas raspravlja o radu HNB-a 2014. godine, nadam se da nisam jedini koji će im se tamo oduprijeti i da će gospodin Lovrinović, zajedno sa Živim zidom, jasno i glasno reći da je HNB leglo kriminala, korupcije i svega zla koje nam se događa već desetljećima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo