gužve ne prestaju / Sezona je na isteku, vrijeme nije idealno, no hrvatske obale i dalje su pretrpane

Ova će turistička sezona biti najbolja u povijesti i to ne samo kada je u pitanju broj dolazaka turista. Iako se kolovoz približava kraju, sve turističke destinacije još su pune, a unatoč lošijem vremenu o kojemu posebno ovise, odlično rade i kampovi. Kakvo je stvarno stanje u điru po Kvarneru, provjerite u videoprilogu

21.8.2015.
19:04
VOYO logo

Stotine mladih igrača iz čitavoga svijeta u Opatiji je na Svjetskom prvenstvu mladih u bridžu. Fotografije će otići na pet kontinenata, gužva je pred hotelima, a restorani s domaćim specijalitetima su pod invazijom.

"Grad je odličan, hotel jako dobar, hrana uvijek svježa“, oduševljen je Florian iz Njemačke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolovoz je na izmaku, ali gužve se na obali ne smanjuju. 

"Predivno je! Rovinj je pun turista, okoliš je čudesan, a privilegija je istraživati Kvarner“, dodaje Cecile iz Francuske. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A turizam na Kvarneru cvjeta. Bit će ovo daleko najbolja sezona u posljednjih 20 godina, a razlog su dodatni motivi dolaska.

"Razvijamo biciklističke, pješačke staze, postoji velik dio tržišta koji je zainteresiran za to upravo u pred i posezoni, isto tako je s našim projektima Kvarner gourmeta gdje stavarmo motive dolaska na našu destinaciju, zdravstvenog turizma, ali i drugih koji nisu vezani upravo uz sunce i more“,  izjavila je direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od turističke vreve profitira i Jadrolinija koja će do kraja godine srušiti rekord i prevesti deset milijuna putnika.

"Dosad smo prevezli preko pet i pol milijuna i preko milijun i pol vozila što je, ako uspoređujemo s istim razdobljem lani, povećanje u prosjeku za pet posto. Svakako možemo istaknuti kako riječko plovno područje bilježi najveći porast putnika u iznosu od 15 posto“, pohvalila se glasnogovornica Jadrolinije Marija Zaputović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč prijetećim oblacima gužva je i u kampovima, koji je najosjetljiviji na promjenu vremena, ali broj odlazaka nakon Velike Gospe je minimalan. 

"To je uistinu neosjetno na sve ono dobro što smo napravili u sezoni dosad, znači rezultati su odlični, mi imamo 12% više gostiju do danas, a samo u kolovozu smo 8 % bolji, najave za deveti mjesec su izvrsne“, rekao je predsjednik Uprave Hoteli Njivice Zvonimir Tudurović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To potvrđuje nastavak trenda koji traje već nekoliko godina, a to je da se glavna sezona prelijeva i u rujan. Tako će, čini se, biti i ovog ljeta. 

Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo