SELAK RASPUDIĆ UZ SMIJEŠAK OTKRILA ŠTO MISLI O POBAČAJU: / 'Ja ću tu biti jako kratka'; Govorila i o 'pravom putu feminizma'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Postali smo previše opterećeni tom temom, banalizirali smo je do krajnjih granica i ja u tome ne želim sudjelovati', kazala Selak Raspudić

18.6.2020.
13:49
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

"Ako budemo imali većinu bit će na tragu zaštite ljudskog života od začeća. Pobačaj je ubojstvo, život treba braniti", kategorički je rekao Nino Rapudić na sučeljavanju na N1 televiziji, a na komentar voditelja kako to nije moguće zbog odluke Ustavnog suda, jednostavno je rekao da se Ustavni sud može i ukinuti.

RASPUDIĆ BI RADI POBAČAJA UKINUO USTAVNI SUD: ‘To je ubojstvo, život počinje začećem!’; Glasovac: ‘Žensko tijelo ne smije biti državna imovina!’ Ipak, gostujući na N1, njegova supruga Marija Selak Raspudić, kaže kako je on "pojasnio što je mislio" te kako nije rekao da ženama treba zabraniti pobačaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RASPUDIĆ BI RADI POBAČAJA UKINUO USTAVNI SUD: /

'To je ubojstvo, život počinje začećem!'; Glasovac: 'Žensko tijelo ne smije biti državna imovina!'

Image
RASPUDIĆ BI RADI POBAČAJA UKINUO USTAVNI SUD: /

'To je ubojstvo, život počinje začećem!'; Glasovac: 'Žensko tijelo ne smije biti državna imovina!'

'Banalizirali smo je do krajnjih granica'

Ona sama, kaže, u tu raspravu se ne želi uvlačiti, rekla je komentirajući izjavu Miroslava Škore da bi silovana žena koja zatrudni o pobačaju "morala porazgovarati s obitelji".

"Postali smo previše opterećeni tom temom, banalizirali smo je do krajnjih granica i ja u tome ne želim sudjelovati", kazala je kandidatkinja Mosta u 1. izbornoj jedinici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocjenu Blaženke Divjak o izjavama Škore i Raspudića o ženama i o pobačaju kao "sadističkima", Marija Selak Raspudić smjestila je u "diskurs civilizacijskog zgražanja", te je rekla da to treba mijenjati, da "treba prihvatiti da drugi razmišljaju drugačije od nas", te da ih trebamo razumjeti. Rekla je da je ministrica Divjak već bivša kao ministrica i da je opterećena time, odnosno da ovakvim istupima želi skupiti političke bodove.

Nije u redu da govorimo: 'Vi muškarci začepite, žene će ovako i onako!'

Govorila je i o kako kaže, "pravom putu feminizma": "Nije u redu da govorimo: 'Vi muškarci začepite, žene će ovako i onako!' Trebamo zajedno razgovarati o tim temama. Muškarci tu nisu isključeni", zaključuje, a na pitanje što ona sama misli o tome treba li zabraniti pobačaj ili ne u slučaju trudnoće nakon silovanja odgovorila je sa smiješkom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ću tu biti jako kratka. Ništa ne treba lomiti preko koljena. Ja ću radije izgubiti ove izbore, nego da na takav način sažimamo ovako tešku temu", rekla je.

Govoreći općenito o izborima, rekla je da ne vidi po čemu je to Most desna ili konzervativna stranka. "Ja polazim od pozicije centra i već pet godina je artikuliram u javnom prostoru", kazala je, ističući kako desnica u Hrvatskoj nastupa sa svojim "lažnim domoljubnim temama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za neuspjele pregovore vodstva Mosta i Miroslava Škore, rekla je da u tome nije sudjelovala te da su se u "dosadašnjem dijelu kampanje Most i Škoro diferencirali".

"Taj Domovinski pokret koji je u početku bio samo Škoro, u međuvremenu se jako proširio, u njemu je sada sve i svašta, nije jasno za što se zalažu i nije jasno što radi bivši SDP-ovac s Hasanbegovićem", objasnila je na što točno misli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo