Sedam godina na čelu SDP-a, hoće li ponovno biti dočekan velikim pljeskom?

Zoran Milanović 20. travnja 2007.

6.6.2014.
22:39
VOYO logo

Sedam godina kasnije, malo tko vjeruje da će predsjednik SDP-a i premijer Zoran Milanović biti dočekan pljeskom članova Glavnog odbora. Iako su, za razliku od 2007., unutra mnogi ušli zahvaljujući njegovoj podršci, antimilanovićevski pokret unutar SDP-a još nikada nije bio ovako širok i artikuliran. Možda nedovoljan da može ugroziti šefa stranke i Vlade, ali, neovisno o konačnom rezultatu subotnje sjednice, ovo je prvi put da se u različitim dijelovima SDP-a počinje rasplamsavati pokret otpora protiv Zorana Milanovića, piša Jutarnji list.

Još uvijek ima najveću podršku

Milanović još uvijek ima najveću podršku u stranci, ali on više nije neosporni vođa SDP-a, iako je u javnim nastupima samouvjeren kao i prije sedam godina kada je u manje od dva mjeseca bio pokorio stranku i uvjerljivo potukao protivnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali, nikada ih se nije uspio riješiti. U međuvremenu je - dijelom zbog žestokog karaktera - stvorio i nove neprijatelje. Kako pada SDP-ov rejting, a Vlada ne uspijeva pokrenuti Hrvatsku, i dojučerašnji saveznici pomalo prelaze u suprotni tabor.

Milanović ima šansu

"Mislim da Zoran još uvijek ima šansu, ali ne i puno vremena", komentirao je dugogodišnji član stranačkog vodstva, koji izbjegava svrstavanje u recentnim obračunima. Kao svjedok koji sedam godina iz neposredne blizine promatra Milanovićevu karijeru, ovaj iskusni političar opovrgava rašireno mišljenje da se šef SDP-a nije sposoban transformirati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Milanović je shvatio da se mora promijeniti nakon što je 2007. izgubio izbore od Ive Sanadera. U tome je uspio jer je stranku pojačao novim, mladim kadrovima, a i sam se mijenjao u tom razdoblju i u kontaktima s ljudima pokazivao dobru stranu svojeg karaktera. Zato vjerujem da se još uvijek može promijeniti u pozitivnom smislu", kaže sugovornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo