sve je spremno / Samobor sutra otvara tržnicu: 'Postavili smo kućice za OPG-ovce, ne očekujemo gužvu'

U ponedjeljak su na tržnici postavili desetak kućica, a u utorak će krenuti prodaja

6.4.2020.
19:49
VOYO logo

A prije Uskrsa trebale bi se otvoriti i tržnice!

U Zagrebu se očekuje otvaranje drive-in tržnice na Žitnjaku, na sadašnjoj Zelenoj tržnici koja bi kupcima omogućila da iz svojih automobila kupe potrebno voće i povrće.
Još se finaliziraju dogovori s ostalim stožerima civilne zaštite u cijeloj Hrvatskoj.

Samobor već sutra otvara tržnicu. Željko Stanec, zamjenik samoborskog gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Samobora, kazao je kako ne očekuju gužvu. Danas su postavili desetak kućica, a u utorak će krenuti prodaja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je mjera za naše OPG-ovce kako bismo im izašli ususret i da mogu plasirati svoje proizvode na tržište", kazao je Stanec.

Zaposlenici na tržnici kontrolirat će broj kupaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nadamo se da neće biti gužve. Kupci će držati međusobni razmak od dva metra. Mjesta ima dovoljno za sve, a ako ne bude, nakon tri-četiri dana napravit ćemo drukčiji raspored."

Stanec je kazao kako je Samobor donio niz mjera među kojima su i prekid plaćanja komunalne naknade, naknade za odvoz smeća, prekid plaćanja parkinga i svih ostalih plaćanja za koje nije izvršena usluga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ćemo smanjivati plaću proporcionalno, što je viša plaća, to će biti više umanjena. Do 5000 kn nećemo nikome ni kunu, od 5000 do 7000 uzimamo 2 posto, od 7000 do 9000 uzimamo 4 posto. Oni koji imaju plaću veću od 15.000 kuna ostat će bez 12 posto. Ta mjera će biti do 31. prosinca, ali ako situacija bude bolja, tu ćemo mjeru ukinuti", zaključuje Stanec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo