Samo pet učitelja s burze javilo se na oglas za posao

12.9.2011.
11:03
VOYO logo

Naime, splitska osnovna škola Pujanke ove će godine za svojih 850 učenika nastavu organizirati u 'gostima', odnosno u četiri druge splitske osnovne škole (Visoka, Pojišan, Dobri i Trstenik). Zgradu bi u međuvremenu, u tih godinu dana, trebalo nadograditi i obnoviti.

Prema već utvrđenom rasporedu i uvaženim prijedlozima roditelja, učenike će do drugih škola prevoziti autobusi, a škola je stoga donijela odluku o zapošljavanju šest učitelja, koji bi pratili djecu tijekom javnog prijevoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj u čudu

No, školsko je ravnateljstvo ostalo zatečeno kad se za taj posao javilo samo petero učitelja iako ih je na listi Zavoda za zapošljavanje u Splitu evidentirano čak 196.

"Do petka nam se javilo samo petero učitelja. Ponavljam, taj posao plaćat ćemo 1.600 kuna, s tim što im ide i radni staž, kao i druge olakšice. Iskreno sam začuđen da je među tolikim nezaposlenim učiteljima najveći broj onih koji odbacuju mogućnost da završe stručni ispit, pri čemu bi im ta godina dijelom bila i plaćena", rekao je za Vjesnik ravnatelj Osnovne škole Pujanke Boris Vidović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201109050022006 arti-201102160748006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo