NE TAKO TIPIČNA ZIMA / S novom godinom dolazi kiša: Pogledajte kakvo bi vrijeme po gradovima trebalo biti za vrijeme dočeka

Bilo je naznaka da bi temperatura mogla pasti u subotu i na Staru godinu, ali najnoviji izračuni pokazuju da neće biti tako. Do kraja ove godine bit će iznadprosječno toplo

27.12.2023.
11:18
VOYO logo

Nastavljaju se izuzetno topli dani, iako sa sjevera stiže nešto vlage zbog premještanja frontalnih sustava. Sve to najavljuje ne toliko tipične zimske dane.

U srijedu nas je probudilo malo hladnije jutro i magla s niskim oblacima, piše Danas.hr. Na sjevernom Jadranu i u gorju bilo je pretežno oblačno, a u Dalmaciji djelomice sunčano. Uz obalu tek ponegdje burin, a na moru sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura na obali je podigla se do 11, a na kopnu do 2 Celzija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjih i sjeverozapadnoj Hrvatskoj zadržat će se niski oblaci i magla, ali će biti i sunčanih razdoblja. Vjetar uglavnom slab do umjeren jugozapadnjak. U noći na četvrtak magla. Temperature između 9 i 12 Celzija.

Slavonija, Baranja i Srijem bit će sunčaniji, a navečer je moguća magla. Tek u Podunavlju umjeren jugoistočnjak. Bit će malo svježije nego u utorak, oko 13 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalmatince čeka djelomice do pretežno sunčano. Više oblaka može biti u zaleđu. Vjetar umjereno slab tek na otvorenom moru rijetko do umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura između 14 i 17 stupnjeva.

Sjeverni Jadran i gorje u srijedu će biti najoblačniji dio zemlje. Niski oblaci ostat će do kraja dana. U Lici i Gorskom kotaru oko 11 Celzija, a uz more će temperatura ići do 15 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U narednim danima na kopnu će biti iznadprosječno toplo s temperaturama do 15 stupnjeva, promjenjivo i pretežno oblačno. Oborina će biti većinom u gorju dok je vjerojatnost za slabu kišu u cijeloj unutrašnjosti veća u subotu te na novu godinu. Puhat će slab do umjeren u višim krajevima i jak jugozapadnjak.

Na moru slijedi djelomice sunčan četvrtak, a u petak mjestimična kiša, najviše na sjevernom Jadranu. U subotu će se naoblaka proširiti na cijelu obalu. Lokalno mogu pasti i obilnije kiše. Vjetar uglavnom umjeren, u subotu i jako jugo, a u nedjelju bura. Temperature će ići do 14 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'OPASNO STANJE' /

Apokaliptična prognoza financijskog stručnjaka: 'Mislim da će 2024. biti godina najvećeg kraha koji ćemo vidjeti u životu'

Image
'OPASNO STANJE' /

Apokaliptična prognoza financijskog stručnjaka: 'Mislim da će 2024. biti godina najvećeg kraha koji ćemo vidjeti u životu'

Još nije pouzdano, ali izračuni sada pokazuju ovako

Još uvijek postoji veliki rasap kompjutorskih prognostičkih izračuna pa za detaljniju i pouzdaniju vremensku prognozu za novogodišnju noć valja još pričekati. No, trenutačno djeluje najvjerojatnije.

Bilo je naznaka da bi temperatura mogla pasti u subotu i na Staru godinu, ali najnoviji izračuni pokazuju da neće biti tako. Do kraja ove godine bit će iznadprosječno toplo. Postojale su čak i naznake za snijeg u višim krajevima, ta vjerojatnost se smanjila i u novogodišnjoj noći bi u većini krajeva trebalo biti suho vrijeme i ne bi trebalo biti kiše, rekao je Tomislav Kozarić za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kakvo nas vrijeme očekuje u prvom tjednu 2024., Kozarić je rekao da je trenutačna prognoza pouzdana samo do subote.

"Trenutno ne možemo mnogo toga tvrditi, barem ne s nekom velikom sigurnošću, ali ipak postoje neke naznake da bi jedan kraći period, barem u siječnju, mogao biti hladniji, a to povećava i vjerojatnost za mogućnost snijega", objasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče snijega na skijalištima u inozemstvu, rekao je da su i ondje temperature visoke i iznadprosječno je toplo, no skijališta proizvode umjetni snijeg.

U Zagrebu bi temperatura u nedjelju trebala biti oko 12 stupnjeva i ne očekuju se oborine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Splitu također suho i nešto toplije, do 13 stupnjeva.

Osijek bi se mogao zagrijati do 14 stupnjeva Celzija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječki doček mogla bi pokvariti kiša, a maksimalna temperatura bit će 13 stupnjeva.

Dubrovčani bi se također mogli okupati uz nekoliko kapi kiše ako će dočekati Novu na otvorenom. Temperature će ići do 13 Celzija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo