vlada izišla kao pobjednica / RTL-ova anketa: tko je najviše profitirao od sastanka Vlade i prosvjednika iz Savske?

Uoči sutrašnjeg nastavka braniteljskih pregovora s Vladom, RTL-ova anketa otkriva je li prvi sastanak ispunio očekivanja i tko je najviše profitirao

7.6.2015.
18:43
VOYO logo

Više od trećine ispitanih građana u RTL-ovoj anketi smatra kako nisu ispunjena očekivanja na sastanku Vlade i prosvjednika iz Savske 66. Naime, čak 38,5 posto ispitanih vjeruje kako je na prvom sastanku trebao biti postignut konkretniji dogovor, 23,7 posto misli kako kako su ispunjena očekivanja, a 14,3 posto ne slaže se ni s jednim ni s drugim.

Upitani tko je zaslužan da se uopće realizirao taj sastanak, ispitanici u 22,2 posto slučajeva smatraju kako je za to odgovoran pritisak javnosti. Iako nije velika razlika u ukupnim brojkama, indikativno jest da 16,3 posto ispitanih građana vjeruju da je Vlada zaslužna za sastanak, a njih tek 9,2 posto da su razgovor odgovorni vođe prosvjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protekli tjedan se često raspravljalo tko je najviše profitirao od sastanka u Banskim dvorima. Prema našoj anketi, 21,4 posto ispitanih smatra kako su se društvo i država najviše 'okoristili' što su prosvjednici, premijer i ministri sjeli za stol. Zanimljivo je što 16 posto ispitanih vjeruje da su Vlada i premijer najviše profitirali, a njih 10,8 posto da je ovakav razvoj situacije najviše koristio braniteljima.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo