POVEĆANJE PLAĆA / Ronko: 'Glasovat ću za SDP-ov prijedlog jer je to moj prijedlog koji su mi ukrali'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ronko tvrdi da je ideju o povećanju plaća iznio još u rujnu prošle godine

8.5.2019.
15:11
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Bivši SDP-ov, a sada saborski zastupnik u 'Bandićevom' Klubu Zdravko Ronko poručio je u srijedu kako će glasovati za SDP-ov prijedlog da se izmjeni Zakon o porezu na dohodak i povećaju plaće, jer je to, tvrdi, njegov prijedlog koji su mu SDP-ovci "blago rečeno, ukrali".

Ronko tvrdi da je ideju o povećanju plaća iznio još u rujnu prošle godine u raspravi o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak te u studenom u amandmanu na izmjene Zakona o porezu na dodanu vrijednost, kada je isticao kako PDV ne treba smanjivati na 24 posto već višak sredstava s te osnove usmjeriti na povećanje osobnog odbitka sa 3.800 na 5.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz te moje rasprave nastao je i ovaj prijedlog SDP-a,koji su mi, blago rečeno, ukrali, kaže Ronko i poručuje kako mu članstvo u Klubu Bandićeve Stranke rada i solidarnosti i nezavisnih zastupnika neće i ne može biti prepreka da podrži taj „svoj“ prijedlog. Izmjenama Zakona o porezu na dohodak, SDP predlaže da se poveća osobni odbitak s 3.800 na 5.000 kuna čime bi, kako tumači Davor Bernardić (SDP), plaće trenutno narasle između 330 i 500 kuna mjesečno, bez dodatnog troška za poslodavce.

O SDP-ovu prijedlogu Sabor je raspravljao u utorak, a glasovat će u četvrtak, vladajući ga u raspravi nisu podržali, tumačeći kako ne bi obuhvatio građane s najmanjim prihodima, a jedinice lokalne samouprave istodobno bi ostavio bez 2,4 milijarde kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo