RODITELJ LJUT NA ZET / 'Divno, kćeri 8 dana moram plaćati pojedinačne karte, a onda kupiti i pokaz. Nesposobnost ili zločesto love u mutnom'

Image
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Učenici će na izradu elektroničkih kartica za ZET čekati do 8 radnih dana, a do tada će im pojedinačne karte financirati roditelji iz vlastitog budžeta

10.9.2022.
16:47
Patrik Macek / Pixsell
VOYO logo

U ponedjeljak je započela nova školska godina, a brojni učenici za prijevoz do svojih škola koristit će usluge javnog prijevoza. Zbog navale đaka, pred ZET-ovim su se prostorima stvorile gužve, nakon što su učenici pohrlili izraditi svoje elektroničke kartice.

Čitatelj portala Net.hr požalio nam se ovog tjedna na vrijeme izrade kartica. Kako nam je naveo, prije tri godine kada mu je sin kretao u srednju, pokaz je dobio isti dan, dok će njegova kći koja je u ponedjeljak krenula u srednju školu na pokaz morati pričekati do osam dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Divno, 8 dana moram plaćati pojedinačne karte, kako bi poslije kupio i onako pokaz. Svaka čast ZET-u. Nesposobnost na vrhu ili samo zločesto love u mutnom kako bi malo popravili financijsku katastrofu", napisao nam je čitatelj.

S izdavanjem krenuli 16. kolovoza

Upit o čekanju na pokaz, kao i o ovogodišnjoj praksi da se na isti čeka, uputili smo ZET-u, iz kojeg su nam odgovorili da izrada elektroničke kartice u prosjeku traje 3 do 4 radna dana. "No, početkom školske i akademske godine, znatno je povećan broj podnesenih zahtjeva za izradom Pretplatnih karata, što može iz tehničkih razloga produžiti vrijeme njihove izrade i uručivanja krajnjim korisnicima", pojasnili su nam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podnositeljima se napominje, dodaju iz te gradske tvrtke, kako je rok izrade najviše 8 dana, što je krajnji rok, a na kojeg između ostalog utječe tehnički proces izrade, kao i vrijeme potrebno za dostavu poštom.

"Naglašavamo kako je ZET s izdavanjem pretplatnih karata započeo još 16. kolovoza, upravo iz razloga kako bi se izbjegle gužve i duža čekanja te  korisnicima omogućilo korištenje Pretplatnih karata usporedno s početkom školskom i akademske godine", odgovorili su nam iz ZET-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se za pokaze zaista čeka, potvrdio nam je i drugi čitatelj koji je kazao da je njegova kćer zahtjev za pokaz predala ovog tjedna, a u ZET-u joj je rečeno da će karticu dobiti idućeg tjedna. Do tada, kaže, pojedinačne karte financiraju iz kućnog budžeta, kao što će, očigledno, to činiti brojni Zagrepčani čija su djeca ovih dana predala zahtjev za izdavanjem elektroničke kartice.

Kupovat će se novi tramvaji

Inače, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u utorak je najavio kako ovaj mjesec Grad potpotpisuje ugovor za kupnju 20 novih tramvaja vrijednih 300 milijuna kuna koji će se financirati iz EU fondova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nijedan novi tramvaj nije kupljen čak 15 godina, a neki su stariji i od mene. Do kraja mandata mislimo ih kupiti ukupno 60", napisao je Tomašević na Facebooku, a najavio je i da će se zapošljavati nove vozačice i vozači. kao i da će se proširiti tramvajska mreža.

"Želimo povećati broj putovanja javnim prijevozom, biciklom i pješice i razvijati održivi promet - osim što su ti oblici prijevoza čišći, zdraviji i manje bučni, to će u konačnici voditi i smanjenju prometnih gužvi", naglasio je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo