'SEKIRAO SAM SE U ŽIVOTU' / Vilim Ribić je u mirovini, ali i dalje radi na pola radnog vremena: 'Imat ću pristojnu mirovinu jer sam imao i pristojnu plaću...'

Slobodno vrijeme će iskoristiti za čitanje knjiga, a pitanje o putovanjima ga je, čini se, podsjetilo na prošle skandale

3.1.2023.
22:01
VOYO logo

S prvim danom ove godine u mirovinu je otišao jedan od najpoznatijih hrvatskih sindikalaca Vilim Ribić. Na pitanje kako to da nije nije nimalo oćelavio, a ima tu i tamo pokoju sijedu odgovara da su zaslužni geni.

"Tajna je jednostavna. Takvi su bili moji tata i mama. Inače, sekirao sam se u životu, a zbog stresa sam dobio i dijabetes", tumači Ribić. Dodaje i kako radi pola radnog vremena. "Ovaj tjedan ću dva dana biti u uredu. Primat ću mirovinu i pola plaće", ističe. Kolika je ne želi otkriti, ali spremno dodaje da sindikat ostavlja u odličnim rukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UMIROVIO SE 'VJEČNI' SINDIKALIST /

Vilim Ribić otišao u mirovinu, imenovan novi glavni tajnik Sindikata znanosti

Image
UMIROVIO SE 'VJEČNI' SINDIKALIST /

Vilim Ribić otišao u mirovinu, imenovan novi glavni tajnik Sindikata znanosti

Što će sa slobodnim vremenom? "Pa nisam imao vremena pročitati obilje knjiga koje sam kupovao. Nije bilo vremena za pročitati ih", dodaje. Pitanje hoće li putovati, čini se, podsjetilo ga je na svojedobni skandal.

Ostavljam sindikat u dobrim rukama

"Putovanja sam imao poslovnih. U business klasi. To nije luksuzna klasa. Kad putujete od Zagreba do Bruxellesa, to je relacija na kojoj redovito putujem. To je normalna klasa u kojoj imate samo jedno mjesto kraj sebe slobodno da možete držati papire, nešto čitati i raditi", objašnjava Ribić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radosnije priča o svojim dostignućima. "Mislim da sam dao neke temelje, zajedno s nekim kolegama, za ostanak hrvatskih sindikata, za njihov razvoj", kaže.

Dodaje da se ne boji mirovine. "Imat ću pristojnu mirovinu jer sam imao i pristojnu plaću", ali kolika je ne želi otkriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zato što je takav dogovor u sindikatima. Više vam nijedan sindikat neće dati plaću. Previše je zloupotreba oko toga. Razumijem interes javnosti, ali lagalo se oko toga, osuđivalo se ljude", kaže Ribić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo