SLAVONSKO-BRODSKO SVEUČILIŠTE / Rektor studenta 45 minuta uvjeravao da promijeni iskaz o njegovu sinu? 'Ja mogu pomoći, ali i stajati sa strane'

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Riječ je o tučnjavi koja se dogodila prije godinu i pol dana, a Općinsko državno odvjetništvo odbacilo je kaznenu prijavu Policijske uprave brodsko-posavske. Smatrali su naime, da rektorov sin nije zadobio teške, već lakše tjelesne ozljede. Nakon toga je rektorov sin preuzeo kazneno gonjenje

2.2.2024.
14:03
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Rektor Sveučilišta u Slavonskom Brodu Ivan Samardžić (61) u uredu je 17. siječnja gotovo cijeli školski sat pokušavao nagovoriti studenta da promijeni iskaz koji je dao kao svjedok tučnjave pred kafićem u tom gradu, u kojoj je sudjelovao i rektorov sin, piše Telegram.

Portal piše da je rektor dan ranije pozvao studenta da dođe u njegov ured te da bi trebao promijeniti iskaz i navodno ga pritom upozorio da ima utjecaja na njegovo daljnje školovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o tučnjavi koja se dogodila prije godinu i pol dana, a Općinsko državno odvjetništvo odbacilo je kaznenu prijavu Policijske uprave brodsko-posavske. Smatrali su naime, da rektorov sin nije zadobio teške, već lakše tjelesne ozljede.

Image
'NE SNOSI BILO KAKVU KRIVNJU' /

Bivšu rektoricu Dijanu Vican pustili na slobodu, već se vratila u Zadar: 'To ne spada u nezakonite radnje, dokazat ćemo'

Image
'NE SNOSI BILO KAKVU KRIVNJU' /

Bivšu rektoricu Dijanu Vican pustili na slobodu, već se vratila u Zadar: 'To ne spada u nezakonite radnje, dokazat ćemo'

Rektorov sin tada preuzima kazneno gonjenje, a rektor poziva studenta u ured vjerojatno svjestan da njegov iskaz ne ide u prilog tome. Pokazivao mu je snimke nadzornih kamera i uvjeravao ga da je njegov iskaz kontradiktoran onome što se vidi na videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je p…. dim za pravoga borca", komentira o osumnjičenom. Kaže kako se protiv njega vodi i postupak za kazneno djelo silovanja pa pita studenta: "Što biste vi uradili da vam netko siluje ženu? Biste li mu piće platili?".

Zatim studentu govori da se ne mora bojati tog mladića i prema pisanju Telegrama pritišće ga da kaže je iz straha dao lažni iskaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On se predstavlja kao čovjek koji ide u crkvu. Nabijem ga na k…c."

Telegram piše i da je rektor čitao dijelove studentovih iskaza, pokazivao mu nadzornu snimku pa ga upozorava što bi se moglo dogoditi ne bude li na sudu govorio kako treba. "Ja mogu nekome pomoći, a mogu stajati sa strane".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portal je razgovarao s rektorom Samardžićem. Priznao je da je studenta zamolio da dođe u njegov ured i kako su razgovarali o incidentu. Dodaje da su ga možda ponijele emocije jer je i on samo čovjek.

Otac studenta 29. siječnja podnio je policiji i Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv rektora, poručio je i da je mladić odlučio snimiti razgovor kako bi se zaštitio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Čeka li dekana Geodetskog i suradnike istražni zatvor? Rektor Lakušić: 'Vjerujem da su transparentno radili'

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo